fbpx

RECEPT: Vynikajicí Marillenknődel

Mnoho báječných receptů máme s Rakouskem společných. I meruňkové knedlíky. Tyto, které pocházejí z prosluněného údolí Wachau jsou přece jenom trochu jiné. I když pocházejí původem z Dolního Rakouska, během cest do Rakouska se s touto pochoutkou setkáte po celé zemi. A také si je můžete zkusit doma podle našeho receptu.


Ingredience na 12 knedlíků:

12 meruněk

12 kostek cukru

140 g másla

140 g krupice

140 g hladké mouky

2 žloutky

2 bílky

500 g tvarohu

200 g másla

400 g strouhanky

80 g cukru, vanilkový cukr, sůl, mletá skořice a moučkový cukr

Postup:

Nejprve máslo našleháme do pěny a postupně přidáme žloutky, krupici a špetku soli. Poté našleháme bílky a jemně vmícháme do směsi. Postupně přidáme hladkou mouku a tvaroh. Ze směsi vypracujeme hladké těsto.

Z těsta uděláme přibližně osm centimetrů silný váleček a dáme ho na půl hodiny až hodinu odpočinout do ledničky.

Následně omyjeme meruňky a odstraníme z nich pecky, které následně nahradíme kostkou cukru. Meruňky poté zabalíme do těsta a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky dáme do téměř vroucí vody, která ale nesmí bublat, na 15 minut.

Do rozehřátého másla přidáme strouhanku, cukr a vanilkový cukr. Necháme osmažit do zlatova a dochutíme skořicí. Uvařené a osušené knedlíky obalíme ve směsi, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme.

 

Vyzkoušeli jste recept? Napište do komentářů níže.

© 2019 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.


Užíváním webu souhlasíte se zpracováním údajů soubory cookies.