fbpx

JÁCHYMOVSKO: PAMÁTKY UNESCO

Božídarské rašeliniště

Termín: 15. 6. – 18. 6. 2023

 

Číslo zájezdu: 200

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: autobus

 


Cena: 5 950,- Kč


Popis


TIP: Za hornickou tradicí nového člena UNESCO.

Poznávací zájezd s nenáročnou turistikou nás zavede do centrální části Krušných hor s nejvyššími vrcholy Klínovce (1244 m) a německého Fichtelbergu (1215 m). Montanregion Krušné hory / Erzgebirge je jedinečná hornická krajina světového významu zapsaná jako památka světového dědictví UNESCO. Hornická kulturní krajina Jáchymovska, Abertam, Božího Daru, Horní Blatné a Měděnce nabízí velké množství nadzemních i podzemních pozůstatků dokládají způsoby těžby rud po více než 400 let.

Váš průvodce:

Lubomír Hoška

Program


Odjezd v ranních hodinách. Přesun do západních Čech se zastávkou v KLÁŠTERCI nad Ohří – zámek s anglickým parkem (150 druhů stromů) se nachází na levém břehu řeky Ohře. OSTROV – prohlídka piaristického kláštera, v rozlehlém zámeckém parku je letohrádek, palác princů a zámek (galerie). Na starém městě je kostel sv. Michaela a Panny Marie Věrné, kde je obraz Jana Pavla II. (2 kapky papežova krve). V případě zájmu je možná prohlídka areálu Rudé věže smrti.

JÁCHYMOV – městská památková rezervace, prohlídka jáchymovských památek. KRÁLOVSKÁ MINCOVNA – muzeum obsahuje mnoho exponátů, projdete podzemí, seznámíte se s dobovou balneologickou ordinací. Objekt dříve sloužil jako královská mincovna. První jáchymovské tolary se razily na hradě FREUDENSTEIN, kde je dnes ŠLIKOVA VĚŽ. Součástí naučné stezky JÁCHYMOVSKÉ PEKLO je nejstarší radonový důl a vězeňský tábor SVORNOST (Mauthausenské schody), možnost prohlídky Štoly č.1.

HORNICKÁ KULTURNÍ KRAJINA – naučná stezka Blatenský příkop, která končí v Horní Blatné. BLATENSKÝ VRCH 1024 m – samostatně stojící kamenná rozhledna, kruhový výhled. VLČÍ JÁMY – skalní rozsedlina s celoročním ledem. HORNÍ BLATNÁ – historické jádro města patří k nejzachovalejším v Krušných horách, muzeum. HŘEBEČNÁ – malebná rekreační roztroušená obec – možnost prohlídky dolu MAURITIUS (Kryštofova štola).

BOŽÍ DAR nejvýše položené město (1014 m), muzeum Krušnohoří. Naučná stezka BOŽÍDARSKÉ RAŠELINIŠTĚ nás zavede do horských rašelinných luk. FICHTELBERG 1215 m – nejvyšší hora německé části Krušných hor, výhled. MĚDĚNEC – vycházka nás zavede na vrchol MĚDNÍK (910 m), kde se nachází Kaple Neposkvrněného početí Panny Marie – panoramatický výhled. Možnost prohlídky Štoly Marie Pomocné. Odpoledne odjezd

Informace


Ubytování:

Hotel, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 1 650,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, poplatek se nevyžaduje.

Stravování:

Snídaně. Možnost večeří dokoupení večeří za celkovou cenu 690,- Kč.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Balíček komplexního cestovního pojištění 10,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyráží obvykle z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat po trase přes Prahu a střední Čechy. Klientům z Liberecka, Brna a Pardubic doporučíme vlakové spojení. V případě zájmu více osob zajistíme svoz.

Více informací o nástupních místech.

Naši klienti o tomto zájezdu říkají


Vše bulo naprosto super. Jak ubytování, jídlo, průvodce a navštívená místa. Moc za vše děkujeme a těšíme se na další výlety.

J. Sakařová a V. Uhrová z Jičína

Včera jsme se vrátili ze zájezdu na Jáchymovsko a chtěla bych (ač jsem vyplnila a v mikrobusu zanechala Dotazník) ještě jednou poděkovat CK za zprostředkování příjemného zážitku. Počasí nám náladu nezkazilo, pan průvodce Grus byl výborný, je vidět, že je dostatečně zkušený na to, aby dokázal respektovat na 100 % připravený program, který byl mimochodem velmi dobře sestaven (od každého něco, památky, příroda, historie)…

Marie a František Černých

Děkuji za dobře zorganizovaný zájezd, který se uskutečnil ve dnech 26.-28.9.2020 s názvem: Jáchymovsko, památky UNESCO. S CK Hoška tour jsem vyrazila po vlastech českých poprvé a jsem velice spokojená. Po všech stránkách vše v pořádku a ráda se tzv. vrátím.

Horniecká Iwana

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.