fbpx

POZNÁVACÍ DOLOMITY

U jezera Pragser Wildsee - poznávací zájezdy do Dolomit

Termín: 10. 7. – 15. 7. 2022

 

Číslo zájezdu: 180

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: bez stravy

 

Doprava: autobus

 


Cena: 7 850,- Kč


Popis


Romantická přírodní zákoutí.

Poznávací zájezd s pohodovou turistikou ve vysokohorském prostředí Dolomit. Zájezd do nejznámějšího italského pohoří je ideální i pro rodiny s dětmi i seniory. Určitě vás uchvátí nevšední krása bizarních ostrých skalnatých štítů. V maximální míře se využívají lanovky a náš autobus.

Váš průvodce:

seznamte se

Program


Odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu v jižních Čechách. Noční přesun přes Rakousko do italských Dolomit.

PRAGSER WILDSEE – vycházka okolo kouzelného jezera, o kterém se říká, že je perlou mezi dolomitskými jezery. SELLA * CORVARA 1550 m – kabinkovou lanovkou na mezistanici Boe a dál sedačkovou lanovkou k chatě F. Kostner Vallon 2530 m. Vycházka s ohledem na zdatnost jednotlivých účastníků, zpět dolů opět lanovkou. Corvara je malebným rekreačním střediskem položeným přímo pod dolomitskými velikány.

SELLA * sedlo PORDOI 2239 m – kabinkovou lanovkou na Pordoi Sp. 2950 m ve skupině Sella. Vycházka nebo nenáročná túra podle zdatnosti jednotlivých účastníků. Skupina pro své souvislé skalní stěny působí jako nedobytná pevnost. Panoramatický výhled na Marmoladu 3342 m, nejvyšší horu a královnu Dolomit. Po návratu vycházka ke kapličce, pěkný výhled. LANGKOFEL * sedlo SELLA 2215 m – vycházka, možnost výletu lanovkou do svérázné skupiny. Mohutný masiv ve tvaru podkovy se skalními velikány.

GEISLER * sedlo GARDENA 2121 m – vycházka do oblasti romantických vápencových skalek. Nad loukami strmé skalní věže. S. CHRISTINA 1520 m – proslulé místo letní i zimní turistiky. Kabinkovou lanovkou do horské skupiny Geisler. Vycházka podle zdatnosti účastníků. V případě zájmu možnost dalšího výletu kabinkovou lanovkou na Seiser Alm 2005 m. Velká alpská louka se svými zvlněnými pahorky a ojedinělými ostrůvky stromů pod ostrými vápencovými štíty. Vycházka podle zdatnosti.

CORVARA – lanovkou na vyhlídkový hřeben. Panoramatické výhledy na skupinu Sella. FANES * sedlo FALZAREGO 2108 m – kostelík v průsmyku je skromný a maličký – symbol lidské zbožnosti před velikostí horské přírody. Kabinkovou lanovkou na Kleiner Lagazuoi 2778 m. Rozeklané skalní věže. Vycházka nebo túra podle zdatnosti jednotlivých účastníků. Lanovkou zpět do sedla a nenáročná túra na Nuvolau. CORTINA D´ AMPEZZO – mezinárodní horské středisko ležící přímo pod ostrými štíty Dolomit. Pěkný farní kostel ze světlého kamene s charakteristickou zvonicí. MISURINA – překrásné rekreační a horolezecké středisko, krátká zastávka u jezera. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

Návrat v ranních hodinách.

Informace


Ubytování:

rekreačním středisku Corvara, apartmány, dvoulůžkové ložnice.

Příplatek za jednolůžkovou ložnici 1 990,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkové ložnici se připlatek nevyžaduje.

Stravování:

k dispozici dobře vybavené kuchyňky. V cestovní kanceláři lze objednat sterilovaná jídla.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 3x ubytování
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění 30,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat přes Prahu a České Budějovice. Klientům z  Brna nebo Pardubic doporučíme při cestě na nástupní místo vhodné vlakové spojení. Při zájmu větší skupiny zajistíme za příplatek svoz.

Svoz (min. 4 osob): Liberec a Trutnov (200,- Kč/osoba za obě cesty)

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.