fbpx

VÝLET DO POHOŘÍ HARZ

Poznávací zájezd Harz Německo

Termín: 1. 9. – 4. 9. 2022

 

Číslo zájezdu: 410

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: autobus

 


Cena: 7 350,- Kč


Popis


Parní lokomotivou na vrchol tajemné hory Brocken.

Poznávací zájezd s vycházkami do pohoří na rozhraní bývalé NDR a SRN. Národní park Harz je romantické lesnaté pohoří se skálami, roklemi i krasovými jevy s celou řadou pěkných vyhlídek, prohlídka přírodních a historických zajímavostí. Goslar je perlou evropské románské architektury, jedno z nejkrásnějších míst v Německu. Pojeďte s námi za přírodními krásami a romantikou.

Váš průvodce:

seznamte se

Doprava: Casia (luxusní Setra)

Program


Odjezd v ranních hodinách, přesun do německého Harzu. QUEDLINBURG (UNESCO) – ve středověku jedna z nejdůležitějších královských a císařských falcí. Město je jednou z nejvýznamnějších památek v Německu. Ve starém i novém městě je mnoho hrázděných domů. Je zde i dům, který je nejstarší hrázděnou budovou v Německu. Prohlídka muzea hrázděných domů. Mohutný románský kostel sv. Ignáce. BLANKENBURG – půvabné horské město, zámecká zahrada. TEUFELSMAUER (Čertova stěna) – vycházka ke skalnímu útvaru.

FALKENSTEIN – vycházka na mohutný hrad s úchvatným panoramatickým výhledem na pohoří Harz. GERNRODE  – hezké hrázděné městečko. Největší chloubou města je předrománský kostel sv. Cyriaka pův. z 10. století s hrobem neblaze proslulého markraběte Gera. HEXENTANZPLATZ – výšina, odkud prý odlétají čarodějnice na sabat. THALE – hezké městečko, vycházka nebo nenáročná túra skalnatým údolím.

BROCKEN 1142 m – výlet úzkokolejkou na nejvyšší vrchol Harzu, romantické skalní útvary. Vrchol je také domovem čarodějnic. Pěší procházka kouzelnou krajinou. SCHIERKE – hluboké údolí Elendtal s příkrými skalnatými stěnami, vycházka. BRAUNKAGE – lanovkou na Wurmberg 971 m, rozhledna s kruhovým výhledem. WERNIGERODE – romantické město s křivolakými uličkami se souborem malebných hrázděných domů. Za prohlídku stojí pohádkový věžatý zámek. Začátek parní úzkokolejky.

GOSLAR (UNESCO) – císařské město s falcí a kouzelným historickým jádrem se spoustou hrázděných domů. Jedinečnou památkou stavitelského umění je císařská falc. Historie Goslaru je úzce svázána s těžbou rud v nedalekém Rammelsbergu, exkurze do dolů. BAD HARZBURG – lázeňské středisko. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 22:00 hodin.

Informace


Ubytování:

hotel, dvoulůžkové pokoje včetně příslušenství.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 2 340,- Kč

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, příplatek za jednolůžkový pokoj se nevyžaduje.

Stravování:

snídaně. Možnost dokoupení večeří za celkovou cenu 1 090,- Kč.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění 30,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat přes Prahu. Klientům z  Brna nebo Pardubic doporučíme při cestě na nástupní místo vhodné vlakové spojení. Při zájmu větší skupiny zajistíme za příplatek svoz.

Svoz (min. 4 osob): Liberec a Trutnov (200,- Kč/osoba za obě cesty)

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.