fbpx

VIDEO: Procestujte nejoblíbenější zajímavosti Irska

Irsko je země, která nabízí četné přírodní zajímavosti a národní parky, či historické a kulturní památky. Některé z těch neznámějších jsme během zfilmovali a níže si je můžete prohlédnout.

Moherské útesy

Útesy Moher jsou jedny z nejzajímavějších útesu irského západního pobřeží. Dosahují výšky 214 metrů a tak patří mezi nejvyšší v Evropě. Moherské útesy se táhnou v celkové délce 8 kilometrů. Nejvyšší a nejzajímavější část je u historické stavby O’Brienova věž.

Carrick-a-Rede Bridge

Lanový most Carrick-a-Rede spojuje pevninu s malým ostrůvkem nesoucím stejné jméno. Nachází se na severním pobřeží na území Velké Británie v Severním Irsku. Původně zde byl lanový most postaven pro rybáře, kteří zde loví lososi. Dnes je z něj turistická atrakce na ostrůvek se zajímavými výhledy na skalnaté pobřeží i do moře.

Obrův chodník (Gianťs Causeway)

Obrův chodník (nebo také Obrovy schody) je zajímavý geologický úkaz, který tvoří 40 000 sloupců čediče. Ty zde tvoří čedičové kamenné varhany. Mnohé čedičové sloupce se zvedají z moře a je možné zde pozorovat, jak se do nich opírá mořské vlnobití. Po některých z nich lze přímo chodit.

Krajina Burren

Burren je krasová oblast někdy připomínající až měsíční krajinu. Krajina Burren je tvořena rozpraskanou vrstvou vápence. Vrstva vápence byla odkryta během poslední doby ledové pohybem ledovců a následně došlo k erozi. Část oblasti Burren je chráněna jako národní park.

Rock of Cashel

Hrad Rock of Cashel vznikl kolem roku 1100 na významné skále, která byla v prvním tisíciletí důležitým náboženským centrem. Podle legendy skála, na které byl postaven hrad, vznikla díky drakovi. Ten totiž zde viděl svatého Patrika zakládajícího kostel a zlostí sem vyplivl kus hory, který předtím ukousl. Dnes se v areálu hradu nachází pozůstatky mohutné katedrály, mnoho keltských křížů, románský kostel a 30 metrů vysoká středověká věž.

0 0 hlasů
Article Rating
Posílat reakce na email
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.