fbpx

Zell am See: malebné středisko na jezeře Zeller See

Zell am See je rekreační středisko v samém srdci Salzburska. Svou popularitu získalo díky své poloze u jezera Zeller See a taky kvůli horám v jeho okolí. Je to malebné centrum zimních i letních sportů a vhodné zázemí pro pěší turistiku.

Rekreační středisko Zell am See


Zell am See je hlavní město regionu Pinzgau. Město jako takové nenabízí velké památky, spíš vybízí k procházkám na promenádě podél jezera. Dominantou pobřežní části je luxusní hotel s kasinem Grandhotel Zell am See. Zajímavé jsou stavby kolem trojúhelníkového náměstí Stadtplatz s kašnou. Zde se nachází farní kostel a vlastivědné muzeum. Na všechny tři strany od náměstí vedou pěší zóny s restauracemi a kavárnami. Mnoho z nich nabízí i kopečkovou zmrzlinu do ruky. Svou pozornost si ještě zaslouží budova radnice, která je umístěná v budově zámku Rosenberg.

Náměstí Stadtplatz v Zell am See

Posedět je možně u vody v Alžbětině parku (Elisabethpark). Ve večerních hodinách zde v určité dny hraje hra vody a světel Magic Lake Show. Při této podívané hraje hudba a do toho tematicky svítí lasery a proudy vody jsou barevně nasvětlené. Do této kouzelné podívané se navíc promítají záběry z okolí města přímo do vody. Představení má několik tematických zaměření, která se každoročně obměňují.

Seezauber Magic Lake Show

V jezeře Zeller See se dá v letních měsících koupat. Pláže k tomu určené se nacházejí na severu a východu jezera. Po jezeře také plují vyhlídkové lodě. Z města také vede několik kvalitních cyklostezek. Nejznámější je Tauernská cyklostezka, po které je možné vyrazit z Zell am See hned na tři světové strany. U Zell am See se totiž kříží významná údolí.

Jezero Zeller See a Grandhotel Zell am See

Ve městě pobýval známý automobilový konstruktér českého původu Ferdinand Porsche. Jméno jeho syna, Ferry Porsche, je dnes v názvu zdejšího kongresového centra, jedné z mála moderních staveb v centru města.

Ferry Porsche Congress Center

Město stojí na úpatí hory Schmittenhöhe. Vyhlídkový vrchol, na který je možné vyjít pěšky i vyjet lanovkou. Na hoře je několik turistických chat a je možné zde podniknout několik hřebenových vycházek.

Večerní Zell am See

Z města je vidět vrchol Kitzsteinhorn, asi nejznámější vrchol regionu, který je v nejvyšším rakouském pohoří Vysoké Taury. Pod ním se nachází populární středisko Kaprun se zajímavou soutěskou a soustavou přehradních hrází. Jak na Schmittenhöhe, tak na Kitzsteinhornu jsou bezpochyby v zimě kvalitní sjezdovky.

Přehrada Mooserboden nad Kaprunem

0 0 hlasů
Article Rating
Posílat reakce na email
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.