fbpx

OSTRAVSKO: ZA TECHNIKOU A PŘÍRODOU

Ostravsko - industriální památky

Termín: 7. 9. – 10. 9. 2023

 

Číslo zájezdu: 520

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: autobus

 


Cena: 5 950,- Kč


Popis


Úchvatný příběh ostravských industriálních památek.
Neobjevené zámky slezské Moravy.

 

Hlavním magnetem Ostravy jsou technické památky, ale kromě nich má město co nabídnout a nudit se tu rozhodně nebudete. Nepřehlédnutelnou dominantou Ostravy je Dolní oblast Vítkovic, areál tvořený dolem Hlubina, vysokými pecemi a koksovnou Vítkovických železáren, který byl díky své výjimečnosti zapsán na Seznam Evropského kulturního dědictví.

Váš průvodce:

Lubomír Hoška

Doprava: Casia (luxusní Setra)

Program


Odjezd v ranních hodinách, přesun do oblasti severní Moravy. SOVINEC – zřícenina hradu s bohatou historií ležící na skalnatém výběžku. Vyhlídková kamenná věž poskytuje překrásný pohled do Sovineckého přírodního parku. VELKÝ ROUDNÝ – dřevěná rozhledna s kruhovým výhledem na Jeseníky, Opavsko a Oderské vrchy. SLEZSKÁ HARTA – krátká zastávka na hrázi naší nejmladší přehrady, která leží na řece Moravici. KUNÍN – barokní skvost Moravského Kravařska s bohatými sbírkami. OSTRAVA – první seznámení s městem.

DŮL ANSELM – ústí do úbočí národní přírodní památky vrchu Landek, který je světově známou lokalitou. Součástí prohlídky je fárání do původních slojí s dřevěnou výztuží, těžebními kombajny a pásovými dopravníky. HALDA EMA – nabízí jedinečný výhled na město a Beskydy, vycházka. SLEZSKOOSTRAVSKÝ HRAD – prohlídka zajímavých exponátů. DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE (důl Hlubina, vysoké pece, koksovna Vítkovických železáren) – jedinečný industriální areál byl vzhledem ke své výjimečnosti prohlášen za národní kulturní památku. OSTRAVA – prohlídka centra města. Nová radnice s nejvyšší vyhlídkovou věží nebo známá Stodolní ulice.

RADUŇ – pohádkově vyhlížející zámek vytváří spolu s okolními rybníky a přírodními scenériemi nezapomenutelnou kulisu. Možnost prohlídky interiéru. OPAVA – historické město s mnoha památkami spojené po staletí s královskou korunou. Kulturní centrum českého Slezska. HRADEC NAD MORAVICÍ – romantický zámek je národní kulturní památkou. Prohlídka interiéru Bílého zámku. Vycházka přilehlým anglickým parkem na Bezručovu vyhlídku.

KRNOV – zelená perla Slezska, zastávka v upraveném centru města. Cesta zpět bude volena přes Polsko. MOSZNA (PL) – zámek, pro někoho je to „polský Disneyland“, pro někoho prostě kýč. V každém případě se jedná o jeden z nejkrásnějších zámků na území Slezska. Vycházka romantickým zámeckým parkem. OTMUCHÓV (PL) – historické náměstí, radnice. PACZKÓW (PL) – kostel, socha papeže Jana Pavla II. V podvečerních hodinách odjezd, návrat do 20.00 hodin.

Informace


Ubytování:

Hotel v Ostravy, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 1 650,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, příplatek za jednolůžkový pokoj se nevyžaduje.

Stravování:

Snídaně formou bufetových stolů. Večeře individuálně v hotelové restauraci.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 3x ubytování v hotelu
  • 3x snídaně
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění 10,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Nástupní místa bez příplatku – Nová Paka, Stará Paka, Jičín, Lázně Bělohrad, Hořice, Hradec Králové, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy a další…

Svozová místa za příplatek 250,- Kč –  Liberec, Trutnov

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.