fbpx

DYCKY MOST A ZA CHMELEM DO ŽATCE

Zájezd Most a Žatec

Termín: 11. 9. – 12. 9. 2021

 

Číslo zájezdu: 320

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: autobus

 


Cena: 1 950,- Kč


Popis


Na oběd do Severky.
Chrám chmele v Žatci.

Víte, jak vypadá podhůří Krušných hor? Pojeďte se podívat. Najdete zde mnoho památek, rekultivovanou krajinu s jezery a mnoho dalších zajímavých míst. Navštívíte českou metropoli chmele Žatec a vypravíte se za Luďanem do Mostu. Zážitkem bude i vycházka přes středověké podzemí Jirkova a návštěva zámku Jezeří přímo nad lomem ČSA.

Váš průvodce:

Jan Hoška

Program


Odjezd v ranních hodinách a přesun do severních Čech. ŽATEC – s místním průvodcem si prohlédnete centrum bývalého královského města. Navštívíte Chrám chmele a piva, uvidíte v provozu Chmelový orloj a nakouknete do Chmelařského muzea. Z vyhlídkové věže Chmelový maják budete mít unikátní výhled na město, Krušné hory i chmelnice. Projdete si i klášterní zahrady a další památky města Žatec. Samozřejmě zdejší chmel ochutnáte ve zlatavé podobě. JIRKOV – navštívíte historické městské podzemí ze 16. století. Sklepy sloužily jako ochrana majetku, listin a zboží před všemožnými živly. ČERVENÝ HRÁDEK – procházka rozsáhlým zámeckým parkem s možností prohlídky barokního zámku. V podvečerních hodinách přijedete k hotelu Cascade*** přímo v centru Mostu. MOST – samostatně si poté můžete projít toto unikátní město, které vzniklo na násypce po uhelném lomu v 70. letech minulého století.

JEZEŘÍ – navštívíte postupně obnovovaný zámek na okraji hnědouhelné pánve přímo pod Krušnými horami. Říká se o něm, že se každý rok posouvá a sjíždí dolů do uhelného dolu. Od zámku jsou výhledy do jámy povrchového velkolomu Československé armády, na město Most i vrcholky Českého středohoří. MOST – kostel Nanebevzetí P. Marie, který se proslavil díky jeho unikátnímu přesunu. V Guinessově knize rekordů je zapsán jako přeprava nejtěžšího předmětu po kolejích, neboť stál v cestě těžby uhlí. Vy si prohlédnete jeho interiér a vystoupáte na věž, ze které jsou výhledy na rekultivovanou krajinu a nový Most. HNĚVÍN – replika starého hradu s vyhlídkovou věží. Na oběd se zastavíte v odpoledních hodinách v restauraci Severka, kam chodil ve známém seriálu Luďan za svými přáteli.

Informace


Ubytování:

hotel Cascade*** v centru Mostu, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím, TV a WIFI.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 350,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, poplatek se nevyžaduje.

Stravování:

snídaně formou bufetového stolu. Večeři je možné přiobjednat za 200,- Kč.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 1x ubytování
  • 1x snídaně
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění 10,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Nástupní místa bez příplatku – Jičín, Nová Paka, Stará Paka, Hořice, Lázně Bělohrad, Hradec Králové, Poděbrady, Mladá Boleslav a Praha. Po dohodě zařadíme další místa po trase.

Svozová místa za příplatek – Trutnov, Dvůr Králové, Liberec nebo Jablonec nad Nisou.

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.