fbpx

ADVENT V BUDYŠÍNĚ, ZHOŘELCI A KRYŠTOFOVĚ ÚDOLÍ

adventní zájezd BUDYŠÍN Bautzen, ZHOŘELCI Görlitz a KRYŠTOFOVĚ ÚDOLÍ

Termín: 17. 12. 2022

 

Číslo zájezdu: 920

 

Doprava: autobus

 


Cena: 890,- Kč


Popis


Václavský trh v Budyšíně je možná dokonce nejstarším vánočním trhem v Německu. V roce 1384 král Václav dal městu právo uspořádat svobodné trhy, kde se prodávalo maso. V pozdějších stoletích se začaly na trhu prodávat další výrobky. Slezský vánoční trh ve Zhořelci se koná v krásném historickém centru města.

Váš průvodce:

seznamte se

Program


BAUTZEN (Budyšín) – krásné adventní trhy v centru historického jádra města. Asi 90 prodejců bude nabízet gastronomické lahůdky, svařené víno, výrobky ze skla, řemeslné výrobky, keramiku, oblečení, hračky a krajky. Prohlídka historického jádra města, které se rozkládá na návrší vysoko nad meandrem řeky Sprévy. Městu v barokním stylu dominuje mnoho věží. Možnost prohlídky katedrály sv. Petra, která dominuje městu, pozoruhodný je i hrad. GÖRLITZ (Zhořelec) – trhovci vám nabídnou kulinářské potěšení i atraktivní dárky. Na trhu uvidíte vánoční
zvyky a tradice Slezska. Ve spodní části trhu bude umístěn asi 8 m vysoký vánoční strom. Prohlídka historického jádra města. KRYŠTOFOVO ÚDOLÍ – prohlídka unikátního pěkně nasvíceného betlému výtvarníka Josefa Jíry a 1. vesnického orloje. Ojedinělý betlém s téměř třímetrovými dřevěnými postavami láká každoročně do Kryštofova Údolí mnoho návštěvníků. Ježíšek, Josef, Marie, tři králové s velbloudy a pastevci s ovcemi tvoří 16 metrů širokou scénu. Možnost prohlídky výstavy starých betlémů. Návrat do 21:00 hodin.

Informace


V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění 30,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat přes Liberec. Klientům z  Pardubic doporučíme při cestě na nástupní místo vhodné vlakové spojení. Při zájmu větší skupiny zajistíme za příplatek svoz.

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.