fbpx

Jak a kde uplatnit FKSP? Získejte příspěvek od zaměstnavatele.

Jak čerpat příspěvek na FKSP

Dostáváte od svého zaměstnavatele finanční příspěvky z FKSP? Díky těmto fondům můžete získat peníze na cestování s krásnými zážitky. My vám rádi poradíme, jak se dá příspěvek čerpat a co díky němu můžete zažít. A uvidíte, že to vskutku není žádný oříšek.


Co to FKSP je?

Pod touto zkratkou můžete najít pojmenování Fond kulturních a sociálních potřeb. Jedná se o fond, kam se ukládají peníze pro využití svými zaměstnanci na volnočasové aktivity. Vytvářejí ho státní i příspěvkové organizace, někdy i jednotlivé firmy a obchodní společnosti. Jedná o nedaňový náklad.

Jak uplatnit FKSP – příspěvky na FKSP můžete čerpat za cestování a ochutnávat zahraniční speciality

Čerpání FKSP probíhá tak, že poskytovatel služby (v našem případě cestovní kancelář HOŠKA TOUR) vystaví fakturu a ta je poslána, případně předána zaměstnavateli. Na fakturu je potřeba uvést údaje, které zaměstnavatel požaduje. Následně je faktura zaměstnavatelem proplacena a zaměstnanec se může těšit na cestovatelské zážitky.

U zaměstnavatele je potřeba ověřit, jaké má sám podmínky pro uplatnění příspěvků. Někdy totiž může mít pro svou evidenci specifické požadavky na texty a informace uvedené ve faktuře. U zaměstnavatele se dozvíte i objem financí, které máte k dispozici.

Kde uplatnit FKSP – použití příspěvku od zaměstnavatele na cestování a FKSP příspěvek na dovolenou

Jak čerpat příspěvek od zaměstnavatele

U naší cestovní kanceláře je čerpání z fondů naprosto jednoduché. Stačí si vybrat jakýkoliv zájezd a provést nezávaznou objednávku. Do poznámek stačí napsat, že chcete čerpat příspěvek od zaměstnavatele a uvést informace ohledně faktury (přesná adresa zaměstnavatele a IČO).

Pokud budete chtít nechat proplatit celou cenu objednávky, po vytvoření nezávazné objednávky, můžete doplnit fakturační údaje i do klientského centra. Do našeho klientského centra se dostanete po vytvoření nezávazné objednávky, která vám rezervuje místo na daný zájezd.

Čerpání příspěvku od zaměstnavatele a FKSP – co takhle cestování?

Zálohu nám posílat nemusíte, počkáme na proplacení faktury zaměstnavatelem. Stejně tak u nás není nutné z fondů FKSP platit celou cenu objednávky. Stačí uvést, kolik finančních prostředků potřebujete u zaměstnavatele vyčerpat a kolik si doplatíte ze svého. Pokud se rozhodnete zájezd zrušit, po odečtení stornopoplatků můžeme zbytek finančních prostředků převést na jiný zájezd.

Existují alternativy k FKSP

Mimo fondu kulturních a sociálních potřeb někteří zaměstnavatelé přispívají k využití volného času svých zaměstnanců pomocí benefitních poukazů. Dříve se jednalo o papírové poukazy podobné stravenkám, dnes už mívají digitální formu. I díky těmto poukázkám můžete získat příspěvek na cestování u naší cestovní kanceláře. Více informací najdete na naší stránce věnované benefitním poukazům.

Na co je možné příspěvek FKSP čerpat

Příspěvek od zaměstnavatele je možné čerpat na všechny naše zájezdy plné hezkých zážitků.

FKSP – kde uplatnit

Jsme cestovka pro cestování a zážitky. Naší doménou jsou poznávací zájezdy a zájezdy s pěší turistikou v přírodě či cyklistikou. Najdete u nás i odpočinek v termálních lázních s programem plným zážitků, letecké eurovíkendy s průvodcem či další kategorie zájezdů.

Co patří mezi nejoblíbenější zájezdy k čerpaní

Mezi nejoblíbenější zájezdy patří například zájezd s vycházkami přírodou do Stubaiských Alp. Ve světě křišťálových vodopádů se projdete po ledovci, dostanete se do výšky 3210 metrů za výhledy na nejvyšší horu Tyrolska či se projdete krásným údolím. Ubytování je zajištěno v rodinném penzionu, kde se podávají domácí potraviny z přilehlé farmy.

Vydat se můžete i do Švýcarska, kde se můžete svézt horskými expresy. Bernina a Glacier Express vás dostanou do kouzelných horských sedel s výhledy do hor. Mezi krásy Švýcarska patří i starobilá a zachovalá městečka v údolích.

Čerpání příspěvku z FKSP na dovolenou – vyrazte s dětmi

5 1 hlas
Article Rating
Posílat reakce na email
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.