fbpx

ROMANTICKÉ PORÝNÍ

Poznávací zájezd Porýní - Německo

Termín: 21. 9. – 26. 9. 2022

 

Číslo zájezdu: 470

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: snídaně, možnost polopenze

 

Doprava: autobus

 


Cena: 7 750,- Kč


Popis


Zajedete i do údolí řeky Mosely.

Pojeďte na poznávací zájezd do středního Porýní a vydejte se po stopách středověkých minnesengrů (básníků). Na obou březích malebného údolí se rozkládají rázovitá vinařská městečka, na kopcích se tyčí zříceniny rytířských hradů. Na březích Mosely uvidíte hezká městečka se starými kostelíky, hrázděnými domy a vinařskými dvorci.

Váš průvodce:

seznamte se

Program


Odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu po trase i v západních Čechách. Noční přesun do Porýní.

STŘEDNÍ PORÝNÍ * RÜDESHEIM – vinařské středisko, slavná ulička Drosselgasse. PFALZGRAFENSTEIN – uprostřed Rýna se tyčí mohutný, jeden z nejkrásněji situovaných zámků v Porýní. LORELEI – pobřežní skála s pověstí. MARKSBURG – hrad se vypíná přímo nad Rýnem. Nedaleko hrady Katz a Maus. KOBLENZ – soutok Mosely a Rýna ve známém trojúhelníku Deutches Eck. Prohlídka historické časti města, kostely, zámky, paláce a měšťanské domy.

ÚDOLÍ MOSELY * ELTZ – jeden z nejkrásnějších hradů Evropy. PYRMONT – další romantický středověký hrad. COCHEM – vinařské město v údolí Mosely s rozsáhlým hradem Reichsburg. muzeum vína, proslulá vinotéka, Mikulášův špitál. EHRENBURG – zřícenina hradu.

REMAGEN – pověstný most. Mezi Remagenem a Bonnem na pravém břehu Rýna stojí na návrší nad řekou zámek Drachenburg a v údolí jsou samozřejmě vinice. BONN – bývalé hlavní město západního Německa. Centrum města tvoří Marktplatz. Vévodí mu radnice postavená v druhé polovině 18. století v rokokovém stylu. V ulici Bonngasse stojí rodný dům Ludwiga van Beethovena. Na náměstí Münsterplatz stojí skladatelova socha. Za ní si pak můžete prohlédnout vůbec nejstarší stavbu celého města – románský chrám Münster. Právě jeho stěny se staly svědkem korunovace Karla IV. KOLÍN NAD RÝNEM (UNESCO) – město patří k nejstarším v Německu. Gotická katedrála svatého Petra je sídlem kolínského arcibiskupa. Rozměry ji řadí mezi největší gotické katedrály a kostely vůbec. V historickém centru můžete obdivovat jedinečnou architekturu, dlážděné ulice i zajímavé budovy.

STŘEDNÍ PORÝNÍ * STOLZENFELS – romantický zámek. BOPPARD – město se středověkým opevněním, rozvaliny římského vojenského tábora. BACHARACH – městečko s hrázděnými domy, městskými hradbami a kostelem sv. Petra. Nedaleko hrady Rheinstein a Reichenstein. MOHUČ – původně římské město, největší klenot města je Kaiserdom, arcibiskupský dóm, náměstí Markt, kostel sv. Štěpána s Chagallovými okny, atmosféra nábřeží Rýna a moderní radnice. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

Návrat v ranních hodinách.

Informace


Ubytování:

hotel, dvoulůžkové pokoje včetně příslušenství.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 2 340,- Kč

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, příplatek za jednolůžkový pokoj se nevyžaduje.

Stravování:

snídaně. Možnost dokoupení večeří za celkovou cenu 1 090,- Kč.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění 30,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat přes Prahu a České Budějovice. Klientům z  Brna nebo Pardubic doporučíme při cestě na nástupní místo vhodné vlakové spojení. Při zájmu větší skupiny zajistíme za příplatek svoz.

Svoz (min. 4 osob): Liberec a Trutnov (200,- Kč/osoba za obě cesty)

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.