fbpx

SLOVÁCKÉ SLAVNOSTI VÍNA NA KOLE

Slovácké slavnosti vína zájezd

Termín: 6. 9. – 8. 9. 2024

 

Číslo zájezdu: 770

 

Ubytování: hotel/penzion

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: autobus

 


Cena: 4 950,- Kč


Popis


Na kole za burčákem.
 Jedny z nejlepších slavností u nás.
 Mimořádně otevřené zajímavé objekty.

Zájezd do kraje lahodného vína, folkloru, lidových tradic, řemeslného umu a radosti. Slovácké slavnosti vína a otevřených památek jsou jedinečnou akcí, kde se snoubí temperament lidových tradic, kultury, pestrost slováckých krojů, muziky a spontánní atmosféry. Uherské Hradiště nabízí neopakovatelný zážitek a ochutnávku živého folkloru v duchu vinařských tradic, lidové písně a tance. Slavnosti nejsou „obyčejným“ folklorním festivalem, ale slavností představující celé Slovácko.

Váš průvodce:

Jiří Tichý

Program


Odjezd v ranních hodinách, přesun na střední Moravu. Cyklotrasa Buchlov – Velehrad – Uherské Hradiště s možností prodloužení. BUCHLOV – majestátní hrad stojí na z daleka viditelném kopci. Hrad je ukázkou středověké pevnostní architektury a hradní interiéry dokumentují vývoj bytové kultury. VELEHRAD – jedno z nejvýznamnějších poutních míst v České republice je úzce spojeno s cyrilometodějskou tradicí

Cyklotrasa okruh okolo Uherského Hradiště. UHERSKÉ HRADIŠTĚ – účast na Slováckých slavnostech. Čeká vás Hradišťský jarmark s prezentací lidových řemesel a prezentace celého Slovácka. Večer vinné sklepy s cimbálovými muzikami. Celý den jsou otevřené památky: Františkánský klášter, kostel Františka Xaverského, bývalý justiční palác, Slovácké muzeum, areál měšťanských vinných sklepů a další.

Cyklotrasa Uherské Hradiště – nýtovaný silniční most – Veselí nad Moravou – Vnory (Baťův kanál) – Strážnice – Plže – Hodonín, 45 km. Rovinatá trasa zčásti podle Baťova kanálu. VESELÍ NAD MORAVOU – zámek, přístaviště na Baťově kanálu. STRÁŽNICE – skanzen. PLŽE – vinné sklepy, památková rezervace lidové architektury. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 20.00 hodin.

Informace


Ubytování:

hotel/penzion, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.

Stravování:

snídaně. Večeře individuálně v restauracích nebo na vinobraní.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava,
  • 2x ubytování,
  • 2x snídaně,
  • průvodce.

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu,
  • cestovní pojištění.

Cestovní pojištění:

balíček komplexního cestovního pojištění 10,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění zde.

Nástupní místa:

nástupní místa sestavujeme s přihlédnutím k bydlišti účastníků.

Autobus  obvykle vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat na Moravu.

Více informací o nástupních místech zde.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.