fbpx

MOST A UHELNÉ SAFARI

UHELNÉ SAFARI - PROHLÍDKA LOMU ČSA

Termín: 19. 5. – 21. 5. 2023

 

Číslo zájezdu: 100

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: autobus

 


Cena: 4 250,- Kč


Popis


Exkurze do uhelného lomu.

POSLEDNÍCH 6 MÍST DO TERENNÍHO AUTA, KTERÝM SE DOSTANETE DO MOSTECKÝCH DOLŮ

Poznávací zájezd do Podkrušnohoří. Terénním vozidlem se dostanete přímo k rypadlům mosteckých hnědouhelných dolů. Žatec má doloženou tisíciletou historii, ve které hraje dominantní roli prvotřídní chmel. Město je kandidátem na zápis do Seznamu kulturních památek UNESCO.

Vršanská uhelná a Severní energetická organizují exkurze do těžebních lokalit (do lomů) za plného provozu a na rekultivace pod názvem Uhelné safari. Veřejnosti tak umožňují zblízka se seznámit s technologií těžby hnědého uhlí, ale i obnovou krajiny po těžbě. Za dobu trvání projektu se s touto činností seznámilo téměř 26 000 lidí z celé ČR i ze zahraničí.

Uhelné safari otevřelo své brány poprvé před deseti lety. Od roku 2009 tedy ukazujeme veřejnosti nejen to, jak probíhá těžba uhlí, ale také to, jak pečlivě a zodpovědně se stavíme k rekultivaci krajiny. Za první dekádu nás navštívilo neuvěřitelných 26 000 lidí z ČR i ze zahraničí. Děkujeme veřejnosti za její zájem a těšíme se na dalších deset let. Otevíráme novou kapitolu, ve které máme v plánu náš areál dále zkrášlovat a zdokonalovat, a budeme se těšit na další návštěvníky.

 

Váš průvodce:

Jan Hoška

Doprava: AD Zikmund

Program


Odjezd v ranních hodinách, přesun do oblasti Žatecka. PANENSKÝ TÝNEC – nedostavěný gotický chrám. V jeho prostorech se natáčelo několik filmů, například Kytice od K. J. Erbena. LOUNY – zastávka v historickém jádru města. STŘÍBRNÍK – vycházka na rozhlednu. Kruhový výhled na České středohoří a Krušné hory. ŽATEC – prohlídka historického centra bývalého královského města. Chrám chmele a piva, Chmelový orloj, Chmelařské muzeum, vyhlídková věž Chmelový maják s unikátním výhledem. Klášterní zahrady a další památky.

UHELNÉ SAFARI – exkurze do těžebních lokalit za provozu a na rekultivace. Zblízka se seznámíte nejen s technologií těžby hnědého uhlí, ale i obnovy krajiny po těžbě. MOST – kostel Nanebevzetí P. Marie – unikátním způsobem přesunutá stavba. HNĚVÍN – vycházka na vrch s hradem a vyhlídkovou věží.

JEZEŘÍ – kdysi honosné sídlo Lobkowiczů i dnes stojí za prohlídku. Zámek se dostal na seznam národních kulturních památek. KADAŇ – bývalé královské město, historická perla Podkrušnohoří. Bašta, Katova ulička (nejužší ulice v Česku), městské opevnění, barbarkán, Mikulovická brána a mnoho dalších památek. Vycházka podle Ohře po nábřeží Maxipsa Fíka k františkánskému klášteru. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 20:00 hodin.

Informace


Ubytování:

Hotel Cascade Most, dvoulůžkové pokoje včetně příslušenství a připojením WIFI.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 1 100,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, příplatek za jednolůžkový pokoj se nevyžaduje.

Stravování:

Snídaně. Možnost dokoupení večeří za celkovou cenu 460,- Kč.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 2x ubytování
  • 2x snídaně
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • cena exkurze na Uhelné safari činí 350,- Kč
  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění 10,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat přes Prahu . Při zájmu větší skupiny zajistíme za příplatek svoz.

Svoz (min. 6 osob): Liberec a Trutnov (250,- Kč/osoba za obě cesty)

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.