fbpx

SEVERNÍ MAĎARSKO

severní maďarsko - termální lázně - poznávací zájezd s koupáním

Termín: 3. 9. – 9. 9. 2024 

 

Číslo zájezdu: 360

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: polopenze

 

Doprava: autobus

 


Cena: 11 950,- Kč


Popis


Za termály, paprikou a dobrým tokajským vínem.

Kombinace poznávacího zájezdu s příjemným odpočinkem v termálních lázních, kde si budete moci vyhřívat kosti. Severomaďarské středohoří tvoří nádherné kopce, krasové skalní útvary, hradní zříceniny, zapadlé vesnice a významné vinařské oblasti.

Váš průvodce:

Václav Pršala

Program


Odjezd ve večerních hodinách. Noční přesun přes Slovensko do Maďarska.

MISKOLC – prohlídka města. Mezi největší zajímavosti patří Národní divadlo, synagoga, dřevěný kostel nebo vyhlídkový vrch Avas. TAPOLCA – ojedinělý lázeňský komplex. Součástí termálních lázní jsou bazény umístěné v jeskynních lázních ve vodě teplé 29 – 31ºC s dvacetimetrovým vodopádem. Odpočinek po nočním přejezdu.

REGÉC – středověký hrad, kde vyrůstal František Rákóczi II., krásné výhledy. SÁROSPATAK – město přezdívané jako „Athény“ leží na soutoku řek Bodrog a Tisa. Ve městě se nachází Rákócziho hrad. TOKAJ (UNESCO) – město hroznů a vín. V okolních svazích dozrává to nejkvalitnější „královské víno“.

BÜKK – průjezd malebným pohořím. EGER – půvabné město, mnoho památkově chráněných objektů, např. biskupský chrám, arcibiskupský palác, impozantní hrad, rozsáhlé vinné sklepy – možnost ochutnávky. EGERSZALÓK – koupání v termálním koupališti, kde termální voda stéká po zářivě bílém vápenném kopci.

DEMJÉN THERMAL – léčebné a termální lázně v Dolině léčivých vod. Lázeňský komplex zahrnuje termální lázně, aquapark a jeskynní lázně s pohádkovým podzemním vodním světem. Celodenní rekreace.

SIROK – zřícenina hradu, od kterého jsou romantické výhledy. MÁTRA – nejvyšší horská skupina v Maďarsku. V hustých bukových a dubových lesích žijí divočáci. KÉKES 1015 m – nejvyšší vrchol Maďarska. Výhled z telekomunikační věže. BUDAPEŠŤ * SZÉCHENYI – historické secesní termální lázně nabízejí koupání ve třech venkovních a jedenácti vnitřních bazénech s vodou teplou 28 až 39ºC. V ceně je i sauna, pára a rychlá voda. Alternativně možnost podvečerní prohlídky města. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

Návrat v ranních hodinách.

Informace


Ubytování:

2x Miskolc, 2x Eger, hotely, dvoulůžkové pokoje včetně příslušenství.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 2 500,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, poplatek se nevyžaduje.

Stravování:

polopenze.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava,
  • 4x ubytování,
  • 4x polopenze,
  • průvodce.

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu,
  • cestovní pojištění.

Cestovní pojištění:

balíček komplexního cestovního pojištění 40,- Kč/den pro klienty do 70 let,
senioři nad 70 let 80 Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění zde.

Nástupní místa:

nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat přes Svitavy a Brno. Klientům z  Prahy nebo Pardubic doporučíme při cestě na nástupní místo vhodné vlakové spojení. Při zájmu větší skupiny zajistíme za příplatek svoz.

Svoz (min. 6 osob): Liberec a Turnov (250,- Kč/osoba za obě cesty)

Více informací o nástupních místech zde.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.