fbpx

ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO

vizual na web - katalog 2023

Termín: 18. 5. – 21. 5. 2023

 

Číslo zájezdu: 090

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: snídaně/polopenze (volitelně)

 

Doprava: autobus

 


Cena: 6 250,- Kč


Popis


Malebný kout pískovcových skal.

Zájezd s pěší turistikou. V programu jsou výstupy po skalních schodištích na romantické vyhlídkové stolové hory. Českosaské Švýcarsko je krajem skalních měst, hlubokých roklí, stolových hor a malebných strání. Naleznete tady ale také zajímavé stavby či ohromnou pevnost. Úchvatné je hluboké labské údolí lemované strmými skalními stěnami.

Váš průvodce:

Lubomír Hoška

Program


Odjezd v ranních hodinách, cesta na Děčínsko. LABSKÉ PÍSKOVCE * TISKÉ STĚNY – krajina plná fantazie tvoří malebné městečko pískovcových skal, pěší okruh. DĚČÍNSKÝ SNĚŽNÍK – stolová hora s turistickou chatou a rozhlednou, lehká túra. DĚČÍN – vycházka na Pastýřskou stěnu. Romantická napodobenina hradu, dnes výletní restaurace.

SASKÉ ŠVÝCARSKO * KÖNIGSTEIN (Královský kámen) – pevnost na stolové hoře uprostřed nádherné přírody, muzeum zbraní. PFAFFENSTEIN – výstup na stolovou horu. Na vrcholu kamenná rozhledna. Skalní věž Barbarina – symbol oblasti. KAISERKRONE (Císařská koruna) – výstup po skalním schodišti na stolovou horu, vynikající výhled na saskou i českou část národního parku.

SASKÉ ŠVÝCARSKO * BASTEI – dominanta Saského Švýcarska, od skalního mostu pěkný výhled. Romantický skalní hrádek Neurathen. Jedno z nejnavštěvovanějších míst Saského Švýcarska. LILIENSTEIN (Liliový kámen) – výstup po kamenném schodišti na výraznou tabulovou horu obklopenou ze tří stran tokem Labe. SCHRAMMSTEINE – lehká túra skalním hřebenem pískovcových stěn a věží.

SASKÉ ŠVÝCARSKO * GROSSER WINTERBERG – druhý nejvyšší vrchol Saského Švýcarska s rozhlednou, ze které je kruhový výhlede na celé Saské Švýcarsko. KUHSTALL – druhá největší skalní brána v Labských pískovcích po Pravčické bráně. Nachází se ve skalním hradu. Alternativně lze mít program v Hřensku s možným výstupem k Pravčické bráně. Alternativní program je bez průvodce. Odpoledne odjezd, návrat do 20:00 hodin.

Informace


Ubytování:

Hotel v Děčíně, dvoulůžkové pokoje včetně příslušenství.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 1 650,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, poplatek se nevyžaduje.

Stravování:

Snídaně. Možnost dokoupení večeří za celkovou cenu 690,- Kč.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění v tuzemsku 10,- Kč/den, zahraničí 40,- Kč.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat přes Liberec nebo Mladou Boleslav. Klientům z Pardubic doporučíme při cestě na nástupní místo vhodné vlakové spojení. Při zájmu větší skupiny zajistíme za příplatek svoz.

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.