fbpx

VÝLOV RYBNÍKA ROŽMBERK  

Výlov rybníka - zájezd

Termín: 11. 10. – 13. 10. 2024

 

Číslo zájezdu: 220 

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: autobus

 


Cena: 4 750,- Kč


Popis


Podzimní výlovy rybníků na Třeboňsku jsou nejen tradiční jihočeskou událostí, ale i velkou turistickou atrakcí. Vedle podívané na vlastní výlov Rožmberka bývá pro návštěvníky na hrázi rybníka připravena bohatá gastronomie i celá řada doprovodných akcí. Rožmberk je dílo Jakuba Krčína z Jelčan a Sedlčan. Je největším českým rybníkem a byl postaven na řece Lužnici za Viléma z Rožmberka v letech 1584–1589. Na stavbě hráze, dlouhé 2,4 km, široké u paty 60–80 m a vysoké 12 m, pracovalo 5 let asi 800 lidí.  Hráz je porostlá místy ještě původními duby.  

Váš průvodce:

Lubomír Hoška

Program


Odjezd v ranních hodinách. KLOKOTY – poutní místo a klášter s kostelem Nanebevzetí Panny Marie Klokotské. Areál s přilehlým hřbitovem a křížovou cestou je umístěn na vyvýšeném místě nad tokem řeky Lužnice. Areál byl vyhlášen národní kulturní památkou. TÁBOR – vycházka po křížové cestě do města Tábor, ze kterého vyráželi husité na své vítězné výpravy. Se slavnou minulostí se zejména v historickém centru dodnes setkáte téměř na každém kroku. Vhodnou kulisou k poznávání města jsou zdobené štíty měšťanských domů, pomník Jana Žižky z Trocnova i gotická radnice.  

VÝLOV RYBNÍKA ROŽMBERKodjezd v časných ranních hodinách. Výlov začíná prvním zátahem ráno okolo 7 hodiny; tento zátah poté rybáři zpracovávají, tzn. třídí ryby, nakládají a odvážejí na sádky. Toto může probíhat různě dlouho, a proto začátek druhého zátahu není přesně stanovený; začíná zpravidla někdy mezi desátou a třináctou hodinou. Po dobu výlovu po všechny tři dny je na hrázi a pod hrází bohatá gastronabídka (samozřejmostí jsou rybí i nerybí speciality, pivo, nealko, káva, pečivo), doprovodný program (výstava ryb, rybářského náčiní apod.), program pro děti, prodej živých ryb.  Možnost vycházky po hrázi rybníka. TŘEBOŇ odpoledne prohlídka města. Čeká vás náměstí s radnicí, zámek s parkem a zbytky hradeb s několika bránami. Kolem historického jádra se vine Zlatá stoka a z druhé strany města se leskne hladina rybníka Svět. Možnost exkurze do pivovaru nebo vyjížďka výletní lodí po rybníku Svět. Rovněž možnost vycházky po hrázi rybníka Svět k Schwarzenberské hrobce. 

ČERVENÁ LHOTArenesanční vodní zámek, který je s rybníkem, parkem a některými hospodářskými budovami národní kulturní památkou. Možnost prohlídky interiérů. Alternativně vycházka. 

Informace


Ubytování:

hotel ve Veselí nad Lužnicí, dvoulůžkové pokoje včetně příslušenství,

příplatek za jednolůžkový pokoj 800,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, poplatek se nevyžaduje.

Stravování:

snídaně. Večeře individuálně v hotelové restauraci. Možnost občerstvení při samotném výlovu.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava,
  • 2x ubytování,
  • 2x snídaně,
  • průvodce.

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu,
  • cestovní pojištění.

Cestovní pojištění:

balíček komplexního cestovního pojištění 10,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění zde.

Nástupní místa:

nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus obvykle vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Hradec Králové, Jičín) a dál jede přes Prahu.  V případě zájmu více osob z jedné lokality zajistíme svoz. Napište nám při objednávce vaše preferované místo nástupu.

Svoz (min. 6 osob): Liberec a Turnov (250,- Kč/osoba za obě cesty)

Více informací o nástupních místech zde.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.