fbpx

JIŽNÍ MORAVA A SLOVENSKÉ ZÁHOŘÍ

mikulov-4563075_1280

Termín: 14. 6. – 17. 6. 2024  Tento zájezd je ji VYPRODÁN. V případě zájmu Vás zapíšeme do náhradníků.

 

Číslo zájezdu: 260

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: autobus

 


Cena: 6 750,– Kč


Popis


Jižní Morava je velmi oblíbená a patří mezi populární turistické cíle. S námi navštívíte jeden z nejkrásnějších koutů naší vlasti. Mezi vinicemi půjdete na nové rozhledny s kouzelnými výhledy. V Lednicko – valtickém areálu si prohlédnete romantické stavby a jeden den strávíte mezi památkami ve slovenském Záhoří.  

Váš průvodce:

seznamte se

Program


Odjezd v ranních hodinách, přesun na jižní Moravu. HUSTOPEČE – lehká vycházka na rozhlednu Mandloňové sady. VELKÉ PAVLOVICEvycházka na rozhlednu Slunečná. Uvidíte vinařské obce Němčičky, Bořetice, Kobylí a Vrbice. Dále můžete spatřit města Senica nebo Vídeň. Při dobré viditelnosti jsou vidět vrcholky Alp. MIKULČICE – slovanské hradiště patří mezi nejvýznamnější místa vztahující se k rané historii našeho státu, patřilo k nejvýstavnějším opevněným sídlům Velké Moravy. 

ČEJKOVICE – prohlídka templářských sklepů včetně degustace. VRBICE – malebná vesnice v srdci Modrých Hor v mikroregionu Hustopečsko ležící uprostřed vinic, větrný mlýn, sklepy kopané v pískovcové skále. Vycházka po naučné stezce na spirálovou rozhlednu Kobylí. KOBYLÍ – vinařská obec, muzeum. KRAVÍ HORA – vycházka mezi vinařskými sklípky na dřevěnou rozhlednu, odkud se otevírají neobvyklé pohledy na Novomlýnské nádrže a Pavlovské vrchy. 

ZÁHOŘÍ (ZAHORIE) * tradiční region a region cestovního ruchu na západě Slovenska, rozkládající se v oblasti Záhorské nížiny. Ze severozápadu jej ohraničuje řeka Morava a Bílé Karpaty.  SKALICA – utajená perla Slovenska schovaná mezi vinohrady, od perel barokní architektury až po secesní skvost od D. Jurkoviče. KOPČANY – velkomoravský kostelík patřící k nejstarším dochovaným stavbám na Slovensku. Zastávka u cenného barokního hřebčína. ŠAŠTÍN – STRÁŽE jedno z nejvýznamnějších poutních míst na Slovensku. Prohlídka baziliky minor P. Marie Sedmibolestné. 

LEDNICKO – VALTICKÝ AREÁLnejrozsáhlejší krajinný celek v Evropě zapsán jako součást světového a kulturního dědictví UNESCO. Vycházky k romantickým stavbám. Chrám Tří Grácií se známou sochou tří žen, zámeček Belveder, zámeček Lány, Kolonáda na Reistně a Rendez-vous. Alternativně možnost prohlídky Lednického areálu včetně zámku. 

Informace


Ubytování:

hotel Panon v Hodoníně, dvoulůžkové pokoje včetně příslušenství,

příplatek za jednolůžkový pokoj 1 200,- Kč.  

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, poplatek se nevyžaduje.h

Stravování:

snídaně. Večeře individuálně v hotelové restauraci.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu,
  • cestovní pojištění.

Cestovní pojištění:

baliček komplexního cestovního pojištění po česku 10,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění zde.

Nástupní místa:

nástupní místa sestavujeme s přihlédnutím k bydlišti účastníků.

Autobus obvykle vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Hradec Králové, Jičín). Klientům z Brna nebo Pardubic doporučíme k cestě na nástupní místo vhodné vlakové spojení. V případě zájmu více osob z jedné lokality zajistíme svoz. Napište nám při objednávce vaše preferované místo nástupu.

Pro skupiny  nad 6 osob můžeme zajistit svoz za příplatek: například Liberec a Turnov, Trutnov 250,- Kč/osoba/obě cesty.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.