fbpx

VLTAVSKÉ VYHLÍDKY 

Orlík nad Vltavou

Termín: 27. 9. – 29. 9. 2024 

 

Číslo zájezdu: 620

 

Ubytování: hotel/apartmány

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: autobus

 


Cena: 5 810,- Kč


Popis


Toulky po nejkrásnějších vyhlídkách. 

Zámek Orlík je perlou mezi českými památkami. 

Ubytování je zajištěno ve čtyřhvězdičkovém hotelu s volným vstupem do wellness centra.

Autobusem se budete posouvat po toku naší krásné řeky Vltavy. Vycházky nebo lehké túry na vyhlídky, které se nacházejí zpravidla při meandrech naší „matky řek“ v jejím středním toku. Přesněji od soutoku Vltavy s Otavou po soutok Vltavy se Sázavou. Některé vyhlídky jsou známé, o jiných málokdo ví. Většina vyhlídek je přístupná po turisticky značených cestách. Všechny vyhlídky mají své kouzlo a jsou cílem amatérských i profesionálních fotografů. Program byl připraven s využitím knihy Ivana Klicha Vltavské vyhlídky.

Váš průvodce:

Lubomír Hoška

Program


Odjezd v ranních hodinách, přesun do oblasti střední Vltavy. OBLAST ZVÍKOVA – možnost prohlídky hradu Zvíkov. V rámci prohlídky je i vstup na vyhlídkovou terasu. Zastávka na vyhlídkách u Zvíkovského mostu a Zvíkovského Otavského mostu. Vycházka po naučné stezce na vyhlídku přírodní památky Kopaniny. Výhled na hrad Zvíkov.  KRKAVČÍ SKÁLA – vycházka na vyhlídku na Orlickou přehradu. ŽĎÁKOVSKÝ MOST – přechod více než půlkilometrového mostu 50 m nad hladinou a 100 m nad dnem Orlické přehrady.

ORLÍK – prohlídka zámku nebo alternativně lodní výlet po Orlické přehradě. Vycházka po naučné stezce parkem na vyhlídku na Orlickou přehradu a zámek. Zastávka na hrázi Orlické přehrady. ROVIŠTĚ – vycházka na první vyhlídku na Slapskou přehradu.  VRŠKAMÝK – vycházka na rozhlednu. SLAPSKÁ PŘEHRADA – zastávka na Vesteckém mostě. 

VESELÝ VRCHvycházka na telekomunikační věž, výhled na Slapskou přehradu, Brdy a za dobré viditelnosti na České středohoří a Šumavu. VYHLÍDKA NA VRCHOVINCI – vycházka na jednu z nejlepších vyhlídek na Slapskou přehradu. MARJÁNKA – krátká vycházka na skalní vyhlídku. ŠEMÍKŮV SKOK – vycházka na vyhlídku položenou vysoko nad hladinou Slapské přehrady. VYHLÍDKA MÁJ– vycházka na vyhlídku na meandr Štěchovické přehrady. Výhled na osadu Ztracenka. Oblíbené místo Bedřicha. Smetany.  Odjezd v odpoledních hodinách, návrat do 20:30 hodin.

Informace


Ubytování:

Hotel, ORLÍK ****, čtyřlůžkové apartmány, s příslušenstvím, televizí a připojením WIFI. Dvoulůžkové ložnice s příslušenstvím, televizí a připojením WIFI.

V našem hotelu můžete využít wellness centrum, které zahrnuje velký vnitřní bazén, vířivku, dvě finské sauny, ochlazovací bazénky, venkovní ležení a relaxační místnost.

 

 

ZAJÍMAVOST

Historie areálu dnes hotelu Orlík

Velkolepý rekreační komplex původně koncipovaný pro oddech vedoucích funkcionářů ÚV KSČ byl vybudovaný na přelomu 50. a 60. let 20. století ve stylu architektonického kosmopolitismu, modernistického formalismu a funkcionalismu a leží uprostřed lesů na levém břehu Orlické přehrady.

Výstavba byla dokončena v listopadu roku 1963, v éře prezidenta Antonína Novotného. Areál se rozkládal na obří ploše 470 hektarů, byl přísně střežen a nebyl zakreslen ani v mapách. Veřejnost se tak podrobnosti o tajném sídle dozvěděla až po pádu komunistického režimu v listopadu roku 1989.

Areál byl vystavěn podle projektu architektů vězněných na Pankráci a za pomoci trestaných techniků, řemeslníků a stavbyvedoucích, jejichž jména dodnes nejsou známa. Na jednotlivých stavbách komplexu jsou však rozeznatelné rukopisy tehdejších významných osobností české architektury, jako byl Stanislav Tobek, Jaroslav Vaculík a Bedřich Rozehnal.

Dle požadavků funkcionářů se projekty i několikrát předělávaly, a to vše zcela zadarmo. Nikdo z pracovníků, kteří se na výstavbě areálu podíleli, nikdy nedostali zaplaceno.

Areál sestává z hlavní a Garni hotelové budovy a přilehlých vil, které v minulosti obývali jen ti nejvyšší státní funkcionáři.

Stravování:

polopenze.

Snídaně formou bufetového stolu. Večeře je vázána na ubytování.

Večeře jsou dvouchodové s možností výběru ze tří hlavních jídel.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava,
  • 2x ubytování,
  • 2x polopenze,
  • průvodce.

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu,
  • cestovní pojištění.

Cestovní pojištění:

balíček komplexního cestovního pojištění 10,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění zde.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus obvykle vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Hradec Králové, Jičín) který pokračuje přes Prahu. Klientům z Brna nebo Pardubic doporučíme k cestě na nástupní místo vhodné vlakové spojení. V případě zájmu více osob z jedné lokality zajistíme svoz. Napište nám při objednávce vaše preferované místo nástupu.

Svoz (min. 6 osob): Liberec a Turnov (cca 250,- Kč/osoba za obě cesty)

Více informací o nástupních místech zde.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.