fbpx

CYKLISTIKA OKOLO BALATONU

Jezero Balaton - cyklistický zájezd

Termín: 25. 5. – 29. 5. 2024

 

Číslo zájezdu: 750

 

Ubytování: chaty a bungalovy

 

Stravování: vlastní

 

Doprava: autobus

 


Cena: 7 950,- Kč


Popis


Vyhlášená gastronomie.
Koupání i pro neplavce.

Cykloturistický zájezd s možností krácení tras k největšímu jezeru ve střední Evropě. Kolem celého jezera vede cyklostezka. Na trasách je možnost občerstvení počínaje pravými maďarskými langoši přes různě upravované ryby a určitě si pochutnáte na rybí polévce halászlé. Ubytování je zajištěno vždy na břehu Balatonu.

Váš průvodce:

Jiří Tichý

Program


Odjezd v ranních hodinách. Přesun do Maďarska. Cyklotrasa Sümeg – Tapolca – Badacsony, celkem 31 km. Trasa je vedena lehce zvlněným terénem.
SÜMEG – dominantou města je impozantní hrad s nádherným výhledem na zvlněnou krajinu s vinicemi. TAPOLCA – největší atraktivitou města je
Jeskyně jezer. Atraktivní je plavba člunem pod ulicemi a domy. Ve městě se nachází malebný Mlýnský rybník a romantický park. Již první den pojedete okolo lákavých vinných sklípků. BADACSONY – nad rekreačním střediskem se zvedají čedičové kopce s vinicemi, které končí až u balatonského jezera. Zdejší vinařská oblast s mnoha sklípky je svou kvalitou řazena na druhé místo v Maďarsku.

Cyklotrasa Badacsony – Szigliget – Balatonygyörök – Keszthely – Hevíz – Keszthely – Fenékpuszta, celkem 48 km. Trasa je vedena především
po asfaltových cyklostezkách. SZIGLIGET – nad městečkem se spoustou vinných sklípků se zvedá jeden z nejnavštěvovanějších hradů v Maďarsku s krásným výhledem na Balaton. KESZTHELY – barokní zámek s kouzelnou anglickou zahradou, velmi zajímavé muzeum kočárů či muzeum voskových figurín. Pěkné historické jádro města s pěknou pobřežní promenádou. HEVÍZ – relaxace v termálním jezeře s léčivou vodou.

Cyklotrasa Badacsony – Révfülöp – Tihani – přívoz – Szántód, celkem 52 km. Trasa je vedena především po asfaltových cyklostezkách. TIHANI – malebná vesnice, od benediktinského kláštera výhled na jezero. Zajímavý menší skanzen. SIÓFÓK – hlavní město jižního břehu, známé jsou dlouhé
písečné pláže.

Cyklotrasa Szántód – Balatonföldvár – Fonyód – Balatonmariafürdö, celkem 52 km. Trasa je vedena po cyklostezkách. BALATONFÖLDVÁR – dlouhé písečné pláže. FONYÓD – nad městem se rozkládá hrad.

Cyklostezka Szántód – Siófók – Balatonfüzfö – Balatonalmádi, celkem 47 km. Trasa je vedena po cyklostezce. BALATONALMÁDI – lázeňské město, některé budovy jsou postaveny z červeného permského vápence, např. kostel.

Odpoledne odjezd, návrat do 22:00 hodin.

Informace


Ubytování:

chaty a bungalovy v kempu.

Jednolůžkové ložnice podle dostupných kapacit.

Stravování:

vlastní. Kuchyňka, možnost vlastního vaření. Restaurace na trase nebo v kempu. Možnost nákupu sterilovaných jídel v kanceláři CK. Podrobnosti na webu.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava,
  • 4x ubytování,
  • průvodce.

V ceně není zahrnuto:

  • cestovní pojištění.

Cestovní pojištění:

balíček komplexního cestovního pojištění 40,- Kč/den do 70 let,

nad 70 let 80,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění zde.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme s přihlédnutím k bydlišti účastníků.

Autobus vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové).

 

Více informací o nástupních místech zde.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.