fbpx

KRÁSY A CHUTĚ ITALSKÉ APULIE

italy-1215212_1280

Termín: 24.8. – 1.9. 2024

 

Číslo zájezdu: 540

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: letecky

 


Cena: 32 950,- Kč


Popis


Nejkrásnější města a pláže italské Apulie.

Letecký poznávací zájezd s volným časem na koupání u moře za krásami italského regionu Apulie. Apulie se nachází na jihu země a částečně vytváří pověstný podpatek této země. My vyrazíme do této části Itálie za dobrým jídlem i pitím a zdejšími zajímavostmi pamatující staletí poklidně plynoucího času. Mimo pohádkových městeček si ale užijeme i koupání na krásných plážích.

Váš průvodce:

seznamte se

Program


Během dne let z Prahy (příp. z Vídně) do italského Bari, transfer do hotelu. Přivítání v podobně tradičního aperitiva (malé pohoštění).

BARI – hlavní město regionu Apulie a nabízí fascinující kombinaci historických památek, krásné architektury, vynikající kuchyně a možnosti odpočinku u moře. Během návštěvy města poznáte jeho 2 tváře. Nejprve navštívíme francouzsky ovlivněnou čtvrť Murat s elegantními divadly z 19. století a majestátními paláci Liberty. Poté zavítáme do malebného starého Bari plného starodávných tradic, s přímořským rybím trhem, úzkými uličkami a domácími těstovinami orecchiette. Zde bude možné i ochutnat místní speciality. Odpoledne koupání a relaxace na pobřeží.

ALBEROBELLO – město je předním místem v údolí Itria, kde můžete vidět trulli, domy ve tvaru kužele typické pro Apulii. POLIGANO AL MARE – přímořské městečko posazené na vysokém skalnatém výběžku, který sahá do Jaderského moře. Atmosféru tohoto středomořského města nejlépe zažijete při procházce po jeho terasách s výhledem na moře. Se svými malebnými zátokami a skrytými jeskyněmi bylo Polignano prastarým místem přistání obchodníků a rybářů. Dnes jsou jeho řemeslné obchody a stylové bary rušné po celý rok. Zůstaneme až do pozdních večerních hodin, budete mít možnost dát si rybu v restauraci na pobřeží.

MATERA (UNESCO) – navštívíme starobylé město známé jako Sassi di Matera s domy a kostely zasazenými do skal. CANTINE POLVANERA – poté navštívíme jednu z nejoblíbenějších vinic této oblasti a podnikneme degustaci lahodných vín s návštěvou místní farmy. Odpoledne koupání a relaxace na pobřeží

LOCOROTONDO – bílé a třpytivé město, které je jedním z nejvíce fascinujících a jedinečných míst v Apulii. Jeho vysoká poloha a jeho „terasy“ nabízejí nezapomenutelné výhledy na bukolická údolí Itria, posetá trulli (tradiční kuželovité domy), farmami, olivovníky a suchými kamennými zídkami. OSTUNI – město proslulé bílou architekturou. Z jeho opevnění se nám naskytne úžasný pohled na pláň plnou starých olivovníků a křišťálově modré vody Jaderského moře. Vydáme se na procházku úzkými uličkami lemovanými nabílenými budovami a skončíme u městské gotické katedrály. Navečer přejezd na jižní pobřeží.

LECCE – hlavní město italského baroka nazývané též „Florencie jihu“. Jeho paláce a kostely jsou postavené ze zlatě zbarveného salentského kamene. Tyto krásné budovy obklopují nádherné ruiny kdysi římského města zvaného Lupiae. VARNOLE – odpoledne návštěva farmy s ochutnávkou extra panenského olivového oleje a sýrů místní provenience. Možnost vyzkoušení výroby vlastní mozzarely či těstovin

Relaxace a koupání u Jónského moře na nejkrásnějších pláží samého podpatku Itálie.

Odjezd do Bari, ve zbylém čase možnost nákupů podle letového řády. Odlet zpět domů.

Informace


Ubytování:

hotely, 4 noci v Bari nebo okolí a 2 noci v Gallipoli nebo okolí, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím,

příplatek za jednolůžkový pokoj 4 500,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, poplatek se nevyžaduje.

Stravování:

snídaně.

V ceně je zahrnuto:

  • letenka Bari a zpět,
  • přeprava,
  • 7x ubytování,
  • 7x snídaně,
  • průvodce.

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu,
  • cestovní pojištění,
  • odbavené zavazadlo ve výši cca 2 000,- Kč.

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění

pro dospělé do 70-ti let 70,- Kč/den.

Pro seniory nad 70 let 120,-Kč/den.

Pro děti do 15-ti let 45,-Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Pro skupiny nad 6 osob zajistíme svoz za příplatek  (250,- Kč/osoba/obě cesty).

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.