fbpx

Cestování v Dubaji

20. 12. 2013 jsem odjela s dcerou do Dubaje. Bydleli jsme ve staré čtvrti, kde byly malé uličky a vypadalo to vše romanticky. Navštívili jsme toho spoustu. Byly jsme v muzeu, kde mě zaujali lovci perel a vůbec celé ztvárnění minulosti.

Byly jsme v největším nákupním centru Dubai Mall, tam mají kluziště. Moc jsem se tam neorientovala, tam bych se ztratila, naštěstí moje dcera má dobrý orientační smysl. Taky jsme navštívily mešitu Jumeirah. Jezdily v terénních autech po poušti, to byl adrenalin. Pohladila jsem si sokola, které měl sokolník, jeli jsme na velbloudu. Byly jsme v beduínské osadě, což je taková atrakce pro turisty s jídlem a pitím a jejich tancem. Líbilo se mi jejich metro, mají skleněné stěny ve stanicích s dveřmi. Nikdo tam nemůže skočit. Stanice metra mají tvar lastury, má to připomínat dávný lov perel v této oblasti. Zajímavý byl Palmový ostrov, jede tam takový vlak, jmenuje se Monorail.

Na konci ostrova stojí veliký hotel, velmi drahý. V jednom nákupním centru jsme navštívili mořský tunel, nad námi pluli žraloci, to bylo zvláštní. Vyjely jsme na nejvyšší mrakodrap na světě Burj Khalifa. Koukaly jsme na město z výšky 450 metrů. Odtud jsme pozorovaly tančící fontánu pod ním, která je obrovská. Později večer jsme poslouchaly, jak krásně hraje a pozorovaly hru světel na ní. Je to nádherný zážitek.

Také jsme navštívili první školu v Dubaji. Zašly jsme i na zlatý trh, nikdy
jsem neviděla tolik zlata najednou. Tam je asi 250 obchodů. V Dubaji mě fascinovaly mrakodrapy. Viděly jsme i jak jeden staví, do písku zapouštěly takové veliké sloupy. Návštěva Dubaje na mě velmi zapůsobila, mám ráda moderní architekturu a tam je to ve velkém. Byly jsme tam čtyři dny a stihly jsme navštívit hodně různých věcí.

Květa Hedvíková

0 0 hlasů
Article Rating
Posílat reakce na email
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.