fbpx

MORAVA – DOLNÍ RAKOUSKO

Jednodenní výjezd do Dolního Rakouska.
Pivovar Dalešice je známý z filmových Postřižin.

Číslo:

390

Termín:

24. 8 – 26. 8. 2018

Cena:

3 850,- / 3 700,- Kč

Ubytování:

hotel

Stravování:

snídaně (možnost večeří)

Průvodci:

Jan Hoška

Doprava: AD – Zikmund

Pokyny

Poznávací zájezd s atraktivním programem. Pivovar Dalešice se proslavil v roce 1980, kdy zde režisér Jiří Menzel natočil slavný příběh Hrabalových Postřižin. Dolní Rakousko je bohaté na kulturu. V žádné jiné spolkové zemi se nenachází takové množství klášterů a muzeí. K největším a nejznámějším patří kláštery v Altenburgu a Zwettlu.

1.den: odjezd v ranních hodinách. Jičín, autobusové nádraží 6.40 hodin, Hořice, autobusové nádraží 7.10 hodin, Hradec Králové, vlakové nádraží 7.40 – 8.05 hodin. TŘEBÍČ – prohlídka památek, které jsou zapsány na Seznamu kulturního dědictví UNESCO. Bazilika sv. Prokopa, benediktinský klášter, radnice, Rafinát, synagoga, židovské město, židovský hřbitov a některé další. Město je známé lidovými betlémy. DALEŠICE – prohlídka Muzea rakousko-uherského pivovarnictví, ve kterém nechybí ani připomenutí slavného filmu. Exkurze do pivovaru, kde uvidíte současnou výrobu piva, moderní varnu a středověké ležácké sklepy.


2. den: jednodenní výjezd do Dolního Rakouska ZWETTL – mužský cisterciácký klášter. Budovy jsou směsicí slohu románského, gotického a barokního. OTTENSTAUSEE – vycházka podle jezera, výhled na hrad. ALTENBURG – zahrada benediktinského kláštera je skutečný barokní klenot. Nahlédnete i do chrámu. ROSENBURG – renesanční zámek postavený na vysoké skále nad řekou Kamp. Zámek patří mezi nejkrásnější v Rakousku. Zajímavá je i zámecká zahrada.


3. den: MOHELNSKÁ HADCOVÁ STEP – vycházka národní přírodní rezervací. Skalní a drnová step je hostitelem mnoha vzácných a ohrožených druhů. KRALICE NAD OSLAVOU – památník Bible kralické, prohlídka expozice. NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU – zámek, bohaté expozice, národní kulturní památka. Přes řeku se klene most vyzdoben dvaceti sochami světců a archandělů. V odpoledních hodinách odjezd, návrat ve večerních hodinách do 20.00 hodin.

Ubytování: hotel.


Stravování: snídaně. Možnost dokoupení večeří za 260,- Kč.


V ceně je zahrnuta: přeprava, 2x ubytování, 2x snídaně a průvodce.


Nástupní místa:

Jičín: 6:40
Hořice: 7:10
Hradec Králové: 7:40 – 8:05
Pardubice: 8:25
Chrudim: 8:40

Praha (Nymburk, Poděbrady, Chlumec):  vlakem „R 921 Krakonoš“ do Hradce Králové s příjezdem v 7:52
Trutnov (Červený Kostelec, Jaroměř): vlakem „R9321“ do Hradce Králové s příjezdem v 7:55

 

V případě zájmu zastavíme kdekoliv na trase nebo zajistíme svoz.

© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.