fbpx

KOUZELNÝ SLOVENSKÝ KRAS

vizual na web - katalog 2023

Termín: 8. 8. – 15. 8. 2023

 

Číslo zájezdu: 230

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: autobus

 


Cena: 11 950,- Kč


Popis


Včetně maďarské jeskyně Baradla.

Nenáročná turistika s prohlídkou přírodních a historických pamětihodností. Málokterá země na světě má tak pestrou paletu rozmanitých krasových útvarů. Slovenský kras je svojí rozlohou největším a na typické jevy nejbohatším krasovým územím ve střední Evropě. Setkáte se s pestrostí a různorodostí krajiny formované do náhorních plošin oddělených kaňony jednotlivých řek, soutěskami a zpřístupněným podzemním světem jeskyní. V programu je i jednodenní výjezd do Maďarska.

Váš průvodce:

seznamte se

Program


Odjezd v ranních hodinách. Denní přesun na východní Slovensko.

PLEŠIVICKÁ PLANINA – túra podle zdatnosti jednotlivých účastníků. Planina je bohatá na povrchové a podzemní krasové jevy a skalní útvary. Okraje krasové plošiny jsou strmé s výškovým rozdílem 400 m. GOMBASECKÁ JESKYNĚ – krápníková výzdoba, vyniká unikátními tenkými sintrovými brčky, která dosahují délky až tří metrů.

ZADIELSKÁ DOLINA – túra přírodní rezervací s přihlédnutím na zdatnost jednotlivých účastníků. Dolina je místy pouze 10 m široká. Kolmé vápencové stěny dosahují výšky až 300 m. Bohatá květena. TURNIANSKÝ HRAD – vycházka na zříceniny romantického hradu, pěkný výhled. JASOVSKÁ JESKYNĚ – patří mezi nejstarší veřejnosti přístupné jeskyně, pěkná krápníková výzdoba.

SILICKÁ PLANINA (UNESCO) – túra s ohledem na zdatnost. Nejrozsáhlejší a na krasové jevy nejbohatší planina. Krásné přírodní scenérie. Strmé okraje jsou vysoké 400 m. Zastávka u Silické ľadnice. DOMICA – bohatá krápníková výzdoba, jezírka, atraktivita jeskyně se znásobuje možností plavby po podzemní říčce. Tento přírodní skvost je propojen s jeskyní Baradla, ležící již v Maďarsku.

OCHTINSKÁ ARAGONITOVÁ JESKYNĚ (UNESCO) – svérázná aragonitová výzdoba. Její podzemní dómy netvoří stalagmitové krápníkové formy, ale krystaly aragonitu. KRÁSNA HORKA – zdaleka viditelný hrad je kulturní památkou. Jeden z nejzachovalejších a nejstarších hradů na Slovensku.

JESKYNĚ BARADLA (UNESCO) – nachází se již na území Maďarska. Mohutné podzemní prostory jsou místy až 80 m vysoké. Jeskyně si uchovává tajemný svět s podzemními potůčky, rozlehlými dómy a krápníky obrovských rozměrů. Nalézá se zde jeden z nejvyšších stalaktitů na světě. V jeskyni je zpřístupněno několik tras. Od krátkých a středně dlouhých tras na zpevněných a osvětlených betonových cestách, až po dlouhé dobrodružné trasy s kapesními svítilnami na mnoho hodin.

BETLIAR – kaštiel je národní kulturní památkou s bohatými expozicemi a rozlehlým parkem. ŠTÍTNIK – gotický kostel je národní kulturní památkou. Vycházka na Gerlašské skály, pěkný výhled na Gemer. V podvečerních hodinách odjezd, noční přesun.

Návrat v ranních hodinách.

Informace


Ubytování:

penzion v Rožňavě, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 3 300,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, poplatek se nevyžaduje.

Stravování:

Snídaně. Možnost dokoupení večeří za celkovou cenu 1 490,- Kč.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 6x ubytování
  • 6x snídaně
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění 30,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat přes Svitavy a Olomouc. Klientům z  Prahy nebo Pardubic doporučíme při cestě na nástupní místo vhodné vlakové spojení. Při zájmu větší skupiny zajistíme za příplatek svoz.

Svoz (min. 6 osob): Liberec a Turnov (250,- Kč/osoba za obě cesty)

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.