fbpx

TURISTIKA POD MATTERHORNEM

Hora Matterhorn - zájezdy do Švýcarska - pěší turistika

Termín: 20. 7. – 25. 7. 2022

 

Číslo zájezdu: 230

 

Ubytování: hotel

 

Stravování: vlastní

 

Doprava: autobus

 


Cena: 8 950,- Kč


Popis


Nejznámější alpská vysokohorská střediska.
Jednodenní výlet pod Mont – Blanc.

Zájezd s pěší turistikou ve vysokohorském prostředí. Při využití lanovek pouze lehká turistika. Walliské Alpy a skupina Mont Blanc představují nejvýznamnější a také nejvíce vyhledávané oblasti Alp. Při tomto zájezdu jeden den strávíte ve střední části Švýcarska, dva dny ve Walliských Alpách a na jeden den si odskočíte do francouzského Chamonix.

Váš průvodce:

seznamte se

Program


Odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu také v západních Čechách. Noční přesun přes Německo do Švýcarska.

LUZERN – nejmalebnější švýcarské město s mnoha historickými památkami. Kapličkový most – symbol města. PILATUS 2221 m – oblíbené výletní místo. Na vrchol vede nejstrmější ozubnicová dráha na světě. Z vrcholových vyhlídek je jedinečný výhled na Luzern, šest jezer a Alpy. Uvádí se, že z vrcholu je rozhled na více než třetinu Švýcarska. GRIMSELPASS 1908 m – přejezd vysokohorského sedla v Bernských Alpách, zastávka. LEUKERBAD – největší lázně švýcarských Alp, termální prameny.

SAAS GRUND 1562 m. Kabinkovou lanovkou na Griesrück. Túry: podle zdatnosti jednotlivých účastníků v masivu s výhledy na ledovce a sestup přes Kreuzboden do Saas Grundu, 4–6 hodin. Při použití lanovky i dolů pouze vycházka. Vynikající výhledy na protilehlý ledovcový masiv Monte Rosa, malebné alpské louky. SAAS GRUND – horské středisko v údolí Saastal obklopené vysokými horami. SAAS FEE – horské středisko se spoustou tradičních dřevěných staveb, útulných hospůdek a uliček, které žije celoročně a přijme vás do svého horského objetí. Letovisko patří mezi TOP střediska Švýcarska. Je obklopeno třinácti vrcholy vyššími než 4000 m, z nichž vytéká ledovec Feegletscher. Alternativně lanovkou do výšky 3200 m na Hohsaas.

CHAMONIX * MONT – BLANC – túra podle zdatnosti v protilehlém masivu Mont Blanc, 4–6 hodin. Při použití lanovky vycházka. Celý den se budete z pěší trasy dívat na nejvyšší evropský masiv. Prohlídka významného francouzského vysokohorského střediska. Alternativně lanovkou s nejvyšším převýšením na světě na Aiguille du Midi.

ZERMATT * MATTERHORN – lanovkou z mezistanice Furi na Schwarzsee. Túra podle zdatnosti na hranu Matterhornu k chatě Hörnlihütte 3260 m a dolů do Zermattu, 4–6 hodin. Možnost lehké turistiky při použítí lanovky i při cestě zpět. Zajímavá túra na úbočí Matterhornu, pěkné výhledy na Zermatt i masiv Monte Rosa. Od Schwarzsee nejlepší výhled na Matterhorn. ZERMATT – světoznámé vysokohorské středisko. Čtvrť Hinterdorf je plná starých dřevěných domů. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

Návrat v dopoledních hodinách.

Informace


Ubytování:

lázeňské městečko Leukerbad, apartmány, dvoulůžkové ložnice.

Příplatek za ubytování v jednolůžkové ložnici 1 950,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkové ložnici se příplatek nevyžaduje.

Stravování:

vybavená kuchyňka, možnost vlastního vaření. V CK lze objednat sterilovaná jídla.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 3x ubytování
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění 30,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat přes Prahu a České Budějovice. Klientům z  Brna nebo Pardubic doporučíme při cestě na nástupní místo vhodné vlakové spojení. Při zájmu větší skupiny zajistíme za příplatek svoz.

Svoz (min. 4 osob): Liberec a Trutnov (200,- Kč/osoba za obě cesty)

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.