fbpx

TURISTIKA V TYROLSKU

Turistika v Tyrolsku

Termín: 24. 7. – 29. 7. 2019

 

Číslo zájezdu: 290

 

Ubytování: penzion

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: autobus

 


Cena: 7 250,- / 6 900,- Kč


Popis


Přírodní skvosty stojí za návštěvu.

 

Zájezd pěší turistiky. Rakousko je země tisíců horských jezer, divokých řek, hlubokých lesů i nekonečných alpských strání. Není tedy divu, že se zde setkávají milovníci neposkvrněné přírody. V programu jsou místa známější i ta méně známá, ale o to malebnější. Určitě vás zláká vidina překrásných výhledů na scenérie rakouských hor.

Váš průvodce:

Lucie Šímová 

Program


Odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu i v západních Čechách. Noční přesun do Rakouska.

ACHENSEE – největší a snad nejkrásnější tyrolské jezero. Možnost vycházky podle jezera. K jezeru vede z městečka Jenbach ozubená železnice s parními lokomotivami. MAURACH – výlet lanovkou do masivu Rofan k Erfurter Hütte 1831 m. Túra na vrchol Rofanspitze 2259 m a zpět k lanovce, 3 hodiny. Možnost lehké vycházky. ROFANSPITZE – vyhlídkový vrchol s křížem.

WILDSCHÖNAU – jedno z nejkrásnějších tyrolských údolí s malebnými horskými loukami a rázovitými vesnicemi. Možnost prohlídky zemědělského muzea. AUFFACH – obec na konci údolí, půlkruh horských štítů. Louky Schönangeralm nad obcí obhospodařuje 25 farmářů a vyprodukují 2000 litrů mléka za den na sýr a máslo, které je zpracováno na místě. Výlet kabinkovou lanovkou a lehká túra na Schatzberg 1898 m, 3 hodiny. SCHATZBERG – romantický vrchol s pěknými výhledy.

ST. JOHANN – kabinkovou lanovkou na úbočí vrcholu Kitzbüheler Horn 1996 m. Lehká túra na vrchol. KITZBÜHEL – nejstarší tyrolské sportovní středisko. KITZBÜHELER HORN – s typickou 102 m vysokou stavbou vysílače patří k nejvýznamnějším vyhlídkovým vrcholům pohoří Kitzbüheler Alpen. Výhled na sjezdovku Hahnenkamm a skalnaté pohoří Wilder Kaiser. Je dosažitelný lanovkami. Za prohlídku stojí Alpenblumengarten považovaná za „nejkrásnější místo Evropy“ ve výšce 1800 m s kolekcí asi 120 druhů alpských rostlin.

ZILLERTAL – obrovská lyžařská oblast, řadící se každoročně mezi 10 nejlepších středisek světa, je jednou z největších oblastí zimních sportů Rakouska. MAYRHOFEN – lanovkou Ahornbahn k restauraci Panorama 1965 m. Túra směrem k vrcholu Ahorn Spitze 2976 m. AHORN SPITZE – nejatraktivnější vrchol Zillertalských Alp. Bezmála tři tisíce metrů vysoký vrchol nabízí panoramatický výhled na všechny světové strany.

ALPBACHTAL – další velmi pěkné údolí. ALPBACH – jedna z nejkrásnějších alpských obcí. Výlet kabinkovou lanovkou na Hornboden. WIEDERSBERGER HORN 2127 m – lehká túra na vrchol s dřevěným křížem, 2 hodiny. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 22.00 hodin.

Informace


Ubytování:

penzion, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.

Stravování:

snídaně formou bufetového stolu. Možnost dokoupení večeří za 1 280,- Kč.

V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • pojištění
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • večeří za celkovou cenu 1 280,- Kč
  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění – 24,- Kč / den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyráží obvykle z Královehradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat na trase přes Prahu nebo Plzeň. V případě zájmu více osob zajistíme svoz.

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.