fbpx

ROMANTICKÉ PARKY V KVĚTU

Průhonický park

Termín: 21. 5. 2022

 

Číslo zájezdu: 810

 

Doprava: autobus

 


Cena: 740,- Kč


Popis


Nádherně rozkvetlé rododendrony.

 

Pohádková příroda, ve které byla natočena řada pohádek. Průhonický park je jeden z největších přírodně krajinářských parků v Evropě v členitém údolí meandrující říčky Botič. Délku prohlídky si zvolí každý sám s tím, že si musí šetřit síly na vycházku v Hrusicích. 

Váš průvodce:

Seznamte se

Doprava:

Program


PRŮHONICKÝ PARK – je ideálním místem pro relaxaci i romantickou procházku v době, kdy kvetou rododendrony. Jedná se o výjimečnou sbírku čítající okolo 8000 kusů ve 100 druzích a kultivarech. Mimo významu umělecko-historického je park cenný i dendrologicky. Je tu sbírka domácích a cizokrajných dřevin. Pro toulky parkem návštěvníkům slouží 40 km upravených cest.

HRUSICE – tuto obec zná téměř každý již od dětství – tady přeci rozbil Mikeš krajáč smetany a vydal se do světa, a právě tady se narodil jeho „tatínek“, národní umělec Josef Lada, dodnes jeden z nejpopulárnějších výtvarníků a pohádkářů v Čechách. Tady se odehrála ta nejslavnější hospodská rvačka v hospodě U Sejků. Prohlídka památníku a muzea Josefa Lady. Vycházka po NS Pohádkové Hrusice celkem 4 km.

Informace


V ceně je zahrnuto:

  • přeprava
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění 10,- Kč.

Nástupní místa:

Nástupní místa sestavujeme podle bydliště jednotlivých účastníků.

Autobus vyjíždí z Královéhradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat přes Prahu. V případě zájmu více osob zajistíme svoz.

Více informací o nástupních místech.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.