fbpx

Saint Tropez: město na pobřeží Francie proslavené četnickou ságou

Saint Tropez

Přímořské letovisko Saint Tropez si dnes každý Čech spojuje s postavou legendárního četníka Cruchota, kterého ztvárnil ve známé filmové sérii francouzský komik Louis de Funes. S filmem je spjatá budova samotné četnické stanice, která byla přebudována na muzeum.


Dříve ospalé rybářské městečko se stalo vyhlášeným přímořským letoviskem, a to i díky popularitě získané touto filmovou sérií. Podél rušné pobřežní promenády parkují luxusní jachty, stylové bary jsou plné lidí z celého světa. Městečko je označované jako symbol luxusu, protože si ho oblíbili umělci, filmové hvězdy a boháči.

Četnická stanice v Saint Tropez

Vzhledem k zájmu o „četnickou ságu“ byla přestavěna budova bývalé policejní stanice na muzeum. Hned na začátku muzea se nachází věrně rekonstruovaný interiér jako z filmu. Své místo zde má i výstava předmětů a propriet z natáčení.

Zajímavé je, že si filmaři pro natáčení vybrali budovu skutečné četnické stanice. Kvůli tomu tu mohli točit pouze exteriéry, neboť je skuteční četníci nemohli pustit dovnitř. Na natáčení interiérů dojížděli do filmových studií v Nice.

Scénárista Richard Balducci dostal nápad na film o strážních v tomto městečku právě tehdy, když zde byl sám okraden a vydal se to na četnickou stanici ohlásit. Protože četníci pospávali a nikomu se moc nechtělo tento případ řešit, rozhodl se takový námět proměnit v komedii.

0 0 hlasů
Article Rating
Posílat reakce na email
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.