fbpx

GRAZ A ŠTÝRSKO VLAKEM

Zájezd vlakem Štýrsko Graz Medvědí soutěska

Termín: 15. 9. – 19. 9. 2021

 

Číslo zájezdu:

 

Ubytování: penzion

 

Stravování: snídaně

 

Doprava: vlakem

 


Cena: 8 950,- Kč


Popis


Za přírodními krásami a památkami Štýrska.
Semmering – Graz – Medvědí soutěska.
TIP: Známe stezku na Semmeringu s výhledy na rušné koleje.

Štýrsko – zelené srdce Rakouska s mnoha přírodními krásami a historickými památkami. Vlakový zájezd do tohoto regionu vám nabídne od každého kousek. Čekají vás přírodní skvosty, památky UNESCO a štýrské speciality.

Váš průvodce:

seznamte se

Program


V ranních hodinách odjedeme z Prahy a pojedeme přes Pardubice a Brno komfortním vlakem railjet do rakouského Štýrska. Naší první zastávkou bude Bruck an der Mur, kam příjedeme v odpoledních hodinách. BRUCK AN DER MUR – prohlídka historického města ležící přímo v horách. Vycházka na vyhlídku nad městem.

SEMMERING – železniční trať je zapsána na Seznam světového dědictví UNESCO. Túra po značené cestě Bahnwanderweg s vyhlídkami na nejkrásnější partie horské železnice s mnoha viadukty a tunely. Úchvatnou železniční trať vroubí impozantní vápencové útvary. Prohlídka železničního muzea.

GRAZ – architektura města je kombinací renesančních a barokních budov připomínající nedalekou Itálii. Celodenní prohlídka města. Srdcem města je Hauptplatz s impozantní katedrálou, radnicí a zajímavou kašnou. Další památky najdeme nedaleko, Zemský dům, bazilika Mariatrost, lidovou obdobu orloje Glockenspiel. Městu dominuje Zámecký vrch s hodinovou věží. Kulturní a historické památky města jsou zapsány na Seznam UNESCO. Murinsel – umělý ostrov na řece Mur (klenot moderní architektury). Čas bude i na odpočinek v některé půvabné hospůdce.

MEDVĚDÍ SOUTĚSKA – celodenní túra s poměrně značným převýšením skalním kaňonem s mnoha lávky, žebříky a vodopády. Túra po strmými skalními stěnami je impozantním zážitkem pro každého turistu. S ohledem na převýšení budete mít na průchod soutěskou dostatek času. Alternativně prohlídka největšího rakouského skanzenu s řadou budov z celého Rakouska a prohlídka galerií a muzeí v Grazu (Zbrojnice, Dům umění).

Dopolední vycházka v místě ubytování. V poledních hodinách odjezd, příjezd po stejné trase do Prahy ve večerních hodinách.

Informace


Ubytování:

penzion v Brucku, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 1 590,- Kč.

V případě, že klient souhlasí s ubytováním s osobou stejného pohlaví ve dvoulůžkovém pokoji, poplatek se nevyžaduje.

Stravování:

snídaně. Možnost objednání večeří za celkovou cenu 1 290,- Kč.

V ceně je zahrnuto:

  • jízdenka na vlak Railjet Praha – Bruck an der Mur a zpět (2. vozová třída)
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • průvodce

V ceně není zahrnuto:

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu
  • místní doprava po Štýrsku
  • cestovní pojištění

Cestovní pojištění:

Baliček komplexního cestovního pojištění 30,- Kč/den.

Více informací o cestovním pojištění.

Nástupní místa:

Praha – hlavní nádraží, Kolín, Brno a Břeclav (z důvodu odklonu vlaky nejezdí přes Pardubice). V případě většího počtu klientů z jedné lokality zajistíme za příplatek svoz.

Fotogalerie


Inspirace


Videa


Nezávazná objednávka


© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.