fbpx

Nejkrásnější místa Evropy: 16 tipů

Které místo je v Evropě to nejkrásnější? Určitě velmi těžká otázka. My se ji nebojíme a tady je 16 tipů od našich průvodců na místa, ze kterých vás bude přecházet zrak.

Nejkrásnější a nejhezčí místa Evropy


Algarve (Portugalsko)

Pláže v Algarve bývají řazeny mezi nekrásnější v Evropě. Zde leží zlatavé písčité pláže v sousedstvích prosluněných útesů a skalních útvarů. Zdejší útesy navíc poskytují plážím nebývalý klid a izolaci od běžného rušného světa. Některé z útesů zdobí staré majáky.

Pláže v Algarve – Portugalsko (nejkrásnější místa Evropy)

Jezero Bled (Slovinsko)

Symbolem Slovinska se stalo Bledské jezero, které leží pod vysokými vrcholky Julských Alp. Atraktivitě nejvíc pomohl ostrov s kaplí, který udělal jezero osobitým a plavba na něj je oblíbenou aktivitou. Garde mu na fotografiích často dělá Bledský hrad, který hrdě trůní na skále nad jezerem. Sice to kráse nepomáhá, ale je dobré dodat, že jezero je poměrně teplé. Vodu v něm totiž napájí termální prameny, které dělají jezero nejteplejším široko daleko.

Jezero Bled ve Slovinsku (nejkrásnější místa Evropy)

Mont Saint-Michel (Francie)

Symbolem francouzské Bretaně je Hora sv. Michaela, ikonický ostrůvek s klášterem na hoře. Už cesta na ostrůvek je zážitkem a něčím ojedinělým. Ostrov se totiž nachází v přílivové zátoce. Je obklopen tekutými písky nebo mořskou vodou. Z toho důvodu byl ostrov spojen s pevninou mostem. Kulturní zajímavostí je samotný klášter, ve kterém stále žijí mniši už přes 1000 let. Vrchol byl  známý jako náboženské místo za Keltů a opatství zde bylo založeno v 10. století.

Hora s klášterem Saint Mont-Michel v Bretani (nejhezčí místa Evropy)

Montserrat (Katalánsko)

V horách nedaleko Barcelony se nachází klášter Montserrat, neboli doslovně „zubatá hora“. Hora je nejvýznamnějším poutním místem Katalánska a patří mezi ty nejvyhlášenější v celém Španělsku. Úchvatný klášter je zasazen do majestátní skály a vytváří nezvyklou scenérii. Za výhledy doporučujeme si vyšlápnout na vrchol hory ve výšce 1236 metrů. Zážitek z návštěvy bude větší než jen ze samotného kláštera.

Klášter a hora Montserrat (nejkrásnější místa Evropy)

Bonifacio (Korsika)

Nejstarším městem francouzského ostrova Korsiky je město Bonifacio. Stále si drží svůj starodávný styl. Nicméně toto město není jen o obdivování uvnitř. Samo totiž stojí na úchvatných skalních útesech nad mořem, které vytvářejí prapodivný „stolový“ poloostrov.

Město Bonifacio na Korsice (nejkrásnější místa Evropy)

Salzburg (Rakousko)

Pod panoramatem rakouských Alp leží u řeky Salzach jedno z nejkrásnějších měst. Vévodí mu vrch s pevností, která se stala jedním ze symbolů města. Pevnost není jediným místem, ze kterého jsou dobré výhledy na město. Salzburk je plný vyhlídek, ze kterých je barokní jádro vidět jako na dlani. A komu přepych a kýč města začne lézt nad hlavu, do hor to má kousek.

Město Salzburg na řece Salzach (nejkrásnější místa Evropy)

Keukenhof (Nizozemsko)

Každé jaro rozkvete v Holandsku úchvatná podívaná milionů pestrobarevných květů. V květinovém parku Keukenhof rozkvete na 7 milionů květů, zejména tradičních tulipánů. Mezi těmito květy se můžete potulovat klidně celý den.

Květinová zahrada Keukenhof (nejkrásnější místa Evropy)

Petrohrad (Rusko)

Petrohrad si nechal postavit sám Petr Veliký jako hlavní město carského Ruska. I když hlavním městem je Moskva, Petrohrad si stále nese svou noblesu. Město bylo totiž stavěno jako okázalé reprezentativní středisko. Široké bulváry propojují bohaté paláce a významné budovy. Mimo to kousek od centra města stojí dvě stavební perly, každá z jiného soudku. Staré letní sídlo cara známé Petrodvorce a naopak moderní mrakodrap Lachta Centr, který je nejvyšším v Evropě.

Petrohrad v Rusku (nejkrásnější místa Evropy)

Vodopád Seljalandsfoss (Island)

Jedním z nejtypičtějších přírodních úkazů na Islandu jsou vodopády. Mezi ty nejkrásnější a nejoblíbenější patří Seljalandsfoss. Vysoký je 40 metrů a voda dopadá do malého jezírka. Oproti jiným islandským vodopádům se odlišuje tím, že se celý se dá obejít. Neméně krásný je nedaleký vodopád Skógafoss.

Vodopád Seljalandsfoss na Islandu (nejkrásnější místa Evropy)

Štrasburk (Francie)

Na samém východě Francie u hranic s Německem se nachází město Štrasburk. Mimo významných evropských institucí v moderních stavbách ukrývá krásné historické jádro. To ukrývá zástavbu pestře zbarvených hrázděných domků. Centrum města je propleteno rameny a kanály řeky l’Ill, která dodává městu výjimečnou atmosféru. Tyto vodní kanály připomínají jeden ze symbolů města.

Štrasburk ve Francii (nejkrásnější místa Evropy)

Moherské útesy (Irsko)

Pobřeží Irska je obklopené vysokými útesy. Jedněmi z nich jsou útesy Moher na západě ostrova. Krásné útesy jsou magnetem pro všechny fotografy. A i přes takovou popularitu se v některých částech ještě můžete dostat opravdu na hranu útesu. Koho však trápí závratě, samozřejmě si může držet s respektem k mocnosti přírody odstup. Ale poskakující a poletující papuchalky si zde můžou užít všichni.

Moherské útesy v Irsku (nejhezčí místa Evropy)

Sintra (Portugalsko)

Nedaleko Lisabonu leží město Sintra, které je plné historických paláců a významných objektů. Tím nejkrásnějším je palác Pena, který stojí na vyvýšeném vrcholu. Krásné výhledy jsou na palác a i z paláce. Palác nechal postavit portugalský král a na výstavbě se podílel i český architekt Václav Cífka. Královský palác Pena vyniká sytými barvami a patří mezi nejvýznamnější stavby romantismu 19. století.

Palác Pena v Portugalsku (nejhezčí místa Evropy)

Matterhorn (Švýcarsko)

Nejfotografovanější horou světa je Matterhorn. Není divu, protože celkem pravidelná pyramida skalního masivu se stala nejen symbolem Švýcarska, ale možná i symbolem všech hor. I když vystoupit na tuto horu není pro každého, okolní menší vrcholky jsou vskutku lákadlem. Pohledu na Matterhorn se totiž každý jen tak nenabaží.

Hora Matterhorn ve Švýcarsku (nejkrásnější místa Evropy)

Crete v Toskánsku (Itálie)

Nejikoničtější částí Toskánska je oblast Crete Senesi. Baculaté kopce, po kterých se kroutí silnička obklopená alejí. To jsou snad nejznámější obrázky z Toskánska, které pocházejí právě odsud. Oblast se nachází na jih od města Siena a ve skutečností místo vína je spíš charakterističtější produkcí bílých lanýžů.

Krajina v Toskánsku (nejkrásnější místa Evropy)

Plitvická jezera (Chorvatsko)

Plitvická jezera ve skutečnosti znamenají 16 jezer, 5 řek, 140 vodopádů a 20 jeskyň na jednom místě. Pokud to je někomu málo, tak tomu už není pomoci. Spolu s národním parkem Krka patří Plitvická jezera mezi nejkrásnější vnitrozemské partie Chorvatska a národní parky vůbec. Ve znaku má národní park medvěda, ale možná by stálo za to ho vyměnit za indiána Vinnetoua. I film Poklad na Stříbrném jezeře s postavou Vinnetoua napomohl k věhlasu oblasti.

Plitvická jezera v Chorvatsku (nejkrásnější místa Evropy)

Barcelona (Katalánsko)

Hlavní město Katalánska je velmi rozmanité na architekturu. Starými gotickými a barokními stavbami počínaje, moderní architekturou konče. Nicméně za hrdinu města se dá označit architekt Antonio Gaudí, který dal městu neopakovatelný ráz a nejedna z barcelonských staveb z jeho ruky patří mezi architektonické perly. Gaudího katalánský modernismus má své osobité kouzlo i atraktivitu.

Park Guell v Barceloně (nejhezčí místa Evropy)

A které místo byste navštívili jako první? Podívat se můžete na naše zájezdy, kde místa z  těchto článků najdete.

3.4 10 hlasů
Article Rating
Posílat reakce na email
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
capek
capek
1 rok před

Katalánsko neni v Evropě

© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.