fbpx

Cestovatelské promítání – děkujeme, že jste přišli!

Informace, inspiraci, ale i legraci. To všechno jsme zažili na Cestovatelském promítání v sobotu 20. 1. 2024 v divadle v Jičíně. Viděli jsme 12 prezentací oblíbených destinací našich průvodců – Švýcarsko, Jordánsko, polské Biesczady, Národní parky USA a další. V nabitém sále jsme viděli staré známé tváře, přátele, kteří s námi jezdí někdy i více než 30 let, ale i nové zákazníky, kteří přišli zjistit, co mohou očekávat od zájezdu, který si vybrali.  Nakonec proběhlo slosování vědomostního cestovatelského kvízu o drobné ceny a zájezd do termálů pro 2 osoby.

V sobotu se za mrazivého počasí příznivci turistiky z blízka i z dálky sjeli do Jičína na obnovené setkání příznivců naší cestovní kanceláře a cestovatelské promítání. Masarykovo divadlo se v poledních hodinách zaplnilo tak rychle, že pořadatelé museli urychleně zajistit další sedačky, aby nové příchozí si měli kam sednout. Po úvodních informacích Petra a zdravici Lubomíra Hošky začal mnoho hodinový program. Nejdříve si vzal mikrofon Honza Hoška a návštěvníky zaujal prezentací švýcarských vlaků, které se proplétají po vysokých viaduktech mezi horskými velikány. Pavel Bičiště je vášnivý cestoval a rodilý vypravěč, který seznámil přítomné s norskými památkami a fjordy. Škoda, že své vyprávění musel urychlit, protože u dataprojektoru (mimochodem velmi kvalitního což se odrazilo i na kvalitě promítaných obrázků) už čekal Petr Gruss s přednáškou o národních parcích USA a ostrově ledu a ohně Islandu. Ivana Soukupová měla připravenou západní část Švýcarska (okolí Ženevského jezera) a zaledněný masiv Mont Blancu. Jana Konířová zpestřila program svými obrázky z Hamburku. Jirka Tichý se zase vrátil k aktivní turistice. Nejdříve jsme objeli na kole Balaton a za chvíli jsme již putovali za ledovým mužem v Oztalu v Alpách. V horách zůstal i Tomáš Horák se svým povídáním nejdříve z oblasti Zillertállu, kde se účastníkům vždycky líbí a poté svůj čas vyplnil pohořím Bieszcady, což je takový zapomenutý kout ve východní časti Polska. Celý maraton promítání ukončili zajímavým vyprávěním s obrázky z Jordánska Jana Konířová a Jirka Tichý z Ománu, kam se cestovní kancelář letos také chystá.

Nechyběla ani soutěž, kde hlavní cenou byl zájezd pro 2 osoby do slovenských a maďarských termálů.

Návštěvníci (a bylo jich hodně přes dvě stovky) – cestovatelé nešetřili chválou, a to utvrdilo pořadatele k uspořádání podobné akce v lednu příštího roku.

Všem moc děkujeme za účast a budeme se těšit zase příště.
0 0 hlasů
Article Rating
Posílat reakce na email
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.