fbpx

Podmínky se uvolňují. Cestovat budeme moci už po první dávce

Jednou z novinek, díky které budeme moci co nejpohodlněji v létě cestovat, bude ulehčení podmínek ohledně očkování. S některými státy se totiž domlouvají podmínky, podle kterých bude stačit jen 22 dní po první dávce očkování, abychom nemuseli nastoupit do karantény či nutnosti testů. A to za předpokladu, že půjde o země se středním (oranžová na semaforu) a vysokým (červená na semaforu) rizikem nákazy.

Pro cestování se zjednodušují podmínky


Uvolnění se týká i vycestování z Česka do zahraničí. Předběžně se počítá se zeměmi, jakými jsou Německo, Rakousko, Maďarsko, Slovinsko nebo Polsko. Pro návštěvu těchto zemí nebude snad potřeba vyčkávat na kompletní doočkování, ale bude potřeba splnit jen lhůtu 22 dnů od první dávky. S těmito zeměmi se totiž vyjednávají vlastní podmínky vstupu nezávisle na celoevropském systémů. Cestovat s námi můžete samozřejmě i pokud očkovaní v době zájezdu nebudete. Podmínky vstupu a návratu za vás budeme sledovat. Evropské státy budou požadovat obvykle protilátky (proděláni nemoci) či antigenní test.

Dne 14. 5. o tom informoval server Novinky.cz.

A kam se můžete například podívat:

POHOŘÍ TOTES GEBIRGE │ Rakousko │ 5. 8. – 9. 8. 2021

JULSKÉ ALPY – SLOVINSKÝ KRAS │ Slovinsko │ 27. 7. – 2. 8. 2021

LECHTALSKÉ ÚDOLÍ S KARTOU │ Rakousko │ 14. 7. – 19. 7. 2021

WACHAU A MARIAZELL │ Rakousko │ 23. 7. – 25. 7. 2021

SLOVINSKO – KRÁSY JIHOZÁPADU │ Slovinsko │ 18. 9. – 24. 9. 2021

ZA LEDOVÝM MUŽEM DO ŐTZTALU │ Rakousko │ 22. 8. – 29. 8. 2021

 

Již dříve jsme informovali o podmínkách vstupu do Švýcarska. Do něho je možné vstoupit bez podmínek už teď. Více: https://hoska-tour.cz/aktuality/podminky-vstupu-svycarsko/

0 0 hlasů
Article Rating
Posílat reakce na email
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

© 2024 by CK HOŠKA TOUR - Vyrobeno s v Lázních Bělohradě.